ZANIMLJIVO OBJAŠNJENJE

Bratić gradonačelnika Belog Manastira postao šef gradskog vodovoda: 'Rodbinska veza nije sukob interesa'

21.11.2018 u 11:24

Bionic
Reading

Na čelo Baranjskog vodovoda, tvrtke u suvlasništvu nekoliko baranjskih općina i većinskom vlasništvu grada Belog Manastira, imenovan je Krunoslav Rob, bratić gradonačelnika Belog Manastira Tomislava Roba. Oba Roba demantiraju kako je riječ o sukobu interesa

Krunoslav Rob novi je direktor Baranjskoog vodovoda, tvrtke u suvlasništvu nekoliko baranjskih općina te većinskom vlasništvu grada Belog Manastira. Na tom je mjestu zamijenio dosadašnjeg direktora Maria Kovača, piše Glas Slavonije.

Do smjene je došlo, zajednički su objasnili gradonačelnik Beloga Manastira Tomislav Rob (HDZ), novoimenovani direktor Krunoslav Rob i Goran Hes, predsjednik skupštine Baranjskog vodovoda na prijedlog općine Petlovac, a koju je podržalo 80 posto osnivača.

Iako je smjenu uzrokovalo je, kako je rekao Tomislav Rob, nekoliko razloga, osnovni je neispunjenje očekivanja vezanih uz povlačenje sredstava iz Hrvatskih voda.

'Zbog inertnosti bivšeg direktora upitan je postao veliki projekt Aglomeracije Baranje, kao i javna odvodnja za prigradska naselja odnosno neke općine. Tek nakon nekoliko sastanaka u Hrvatskim vodama i podizanja problema na razinu Županije, projekt Aglomeracije priveden je kraju i sada je na analizi. Osim toga, nismo zadovoljni održavanjem vodovodne mreže, na kojoj bude i po 600-tinjak kvarova godišnje. Potrebna je hitna izmjena, za što je pak potrebno povlačenje novca iz Hrvatskih voda. A direktor je osobno rekao kako nije povučeno gotovo ništa', objasnio je belomanastirski gradonačelnik smjenu dosadašnjeg direktora Kovača te imenovanje Krunoslava Roba, njegova bratića, na direktorsko mjesto.

Krunoslav Rob je, pak, do sada obnašao dužnost direktora srodne tvrtke, Vodoopsrkba Darda koja skrbi o vodoopskrbnom sustavu južne Baranje, odnosno općina Darda, Bilje i Jagodnjak. Darđanski načelnik Anto Vukoje za Glas Slavonije je rekao kako je Rob bez posla ostao zbog velikog manjka.

'Bivši direktor Vodoopskrbe, zajedno s Upravom, u prvih šest mjeseci ostvario je gubitak od milijun kuna. To je, naravno, izazvalo nezadovoljstvo osnivača pa je pokrenut postupak njegove smjene i imenovanja v.d. direktorice tvrtke, Dejane Šipoš', objasnio je Vukoje napominjući kako je njegova smjena izglasana jednoglasno ustvrdivši pri tom kako Krunoslav Rob više pozornosti posvećuje radu vlastite tvrtke.

Oba Roba, piše Glas Slavonije, djelomično demantiraju navode.

'Rodbinska veza nije sukob interesa. Njegovo imenovanje inicirala je Općina Petlovac, a predstavnik Grada u Baranjskom vodovodu moj je zamjenik, Hes. Krunoslav ima respektabilne reference i bio je na rukovodećim mjestima nekoliko tvrtki', objasnio je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob dok je Krunoslav Rob rekao kako je gubitak koji mu se spočitava sistem rada Vodoopsrkbe koju je, rekao je, od gubitaša doveo do tvrtke koja posluje pozitivno.