POLICIJA ODBACILA PRIJAVU

Diplomat nasrnuo na suprugu i izbacio iz stana

11.03.2010 u 09:28

Bionic
Reading

Supruga austrijskog diplomata u Zagrebu Sylvie Madeleine policiji je prijavila da ju je suprug u ponedjeljak navečer telefonom udario u glavu pred njihovo troje maloljetne djece te je potom izbacio iz stana

No nakon provedenog ispitivanja zagrebačka policija odbacila je prijavu protiv Michaela Kainza, koji se unatoč diplomatskom imunitetu odazvao na ispitivanje. On je potvrdio da se sa suprugom, od koje se razvodi, žestoko posvađao, no negira da ju je fizički napao.

U iskazu koji je Sylvie Madeleine dala u policijskoj upravi Maksimir detaljno je opisala svađu koja je navodno kulminirala nasiljem. Sve je počelo poslije 19 sati bujicama uvreda koje su slušala njihova djeca, a potom je, kako tvrdi gospođa Madeleine, uslijedio izljev bijesa njezina supruga koji je dohvatio telefon i udario je u glavu. Nakon što ju je fizički ozlijedio, tvrdi Sylvie Madeleine, suprug ju je izbacio iz kuće, piše Jutarnji.hr.

Utjecajnog austrijskog diplomata, čija su uža specijalnost rad policije i pravosuđa, policajci su ispitivali o svim navodima njegove supruge. Priznao je svađu, tvrdeći da je riječ o uobičajenoj prepirci sa suprugom s kojom se nalazi u brakorazvodnoj parnici te odbijao priznati bilo kakvo fizičko nasilje.

U zagrebačkoj policiji njegov iskaz prihvatili su kao istinit, a presudilo je medicinsko izvješće kojim je potvrđeno da gospođa Madeleine nije imala fizičkih ozljeda.