UBRIZGALI 60 MIL. KN

Dioničari ipak vjeruju u Dalekovod

23.07.2014 u 10:41

Bionic
Reading

Druga ovogodišnja dokapitalizacija Dalekovoda uspješno je završena. Nakon što je u prvom krugu upisano nešto manje od 50 posto ponuđenih dionica u drugom je potražnja premašila ponudu. Uspjeh dokapitalizacije ojačao je dionicu Dalekovoda na Zagrebačkoj burzi gotovo 20 posto

Temeljem javne ponude ukupno su upisane 5.999.872 nove dionice i prikupljeno je planiranih 60 milijuna kuna svježeg kapitala.

U prvom krugu upisa, koji je trajao 45 dana, od 26. svibnja do 9. srpnja, upisana je i uplaćena sveukupno 2.532.491 nova dionica. U drugom krugu, koji je trajao osam dana, od 14. srpnja do 21. srpnja, upisano je i uplaćeno sveukupno 4.319.886 novih dionica, čime je iskazani interes premašio broj dionica na raspolaganju.

S obzirom da je za upis u drugom krugu preostalo 3.467.509 dionica, raspodjela svakom pojedinačnom ulagatelju izvršila se prema pravilima objavljenim u javnom pozivu.


'Izuzetno smo zadovoljni ovim rezultatima. Nakon svih izazova s kojima smo se suočili i uspješno okončane predstečajne nagodbe naši dioničari su ostali vjerni kompaniji jer su i u najtežim vremenima vjerovali u potencijal i vrijednost kompanije. Ovi rezultati su potvrda povjerenja i dodatni motiv za razvoj kompanije na putu ozdravljenja. Svima se još jednom zahvaljujemo zbog iskazanog interesa', poručuju iz Uprave Dalekovoda.

Podsjetimo, aktualna dokapitalizacija druga je u ovoj godini, a predviđena je predstečajnom nagodbom sklopljenom krajem siječnja ove godine. Prvo povećanje kapitala provedeno je u ožujku, kada je tvrtka Konsolidator u vlasništvu fonda gospodarske suradnje Nexus i tvrtke Dalmarina Vlade Čovića uložila 150 milijuna kuna te preuzela većinski vlasnički udjel od 80 posto.

Sada će se udjel Konsolidatora spustiti na 60 posto jer je većinski vlasnik isključen iz druge dokapitalizacije.

Uspjeh dokapitalizacije ohrabrio je 'burzovne igrače', pa je cijena dionice Dalekovoda na otvaranju burze skočila gotovo 20 posto.