MEĐU ELITOM

Dinamu finale u Poljskoj i svjetska smotra u Kini

07.05.2012 u 17:59

Bionic
Reading

Uzrast igrača do 15 godina starosti zagrebačkog Dinama osvojili su drugo mjesto na Premier cupu u poljskom Lodzu, te tim rezultatom izborili plasman među 20 klubova sa svih kontinetata koji će se u Kini boriti za svjetski naslov

Igrači trenera Siniše Oreščanina u Lodzu su na turniru na kojem je sudjelovalo 20 sastava finale izborili protiv vršnjaka FC Züricha, dok su u završnom ogledu poraženi od turskog Bursaspora rezultatom 0:1

Ipak, već pobjedom protiv Švicaraca plavi 'stariji pioniri' izborili su prestižno putovanje u Šangaj gdje će se održati finalni turnir Nike Premier cupa koji će uključivati sastave sa svih kontinenata.

Dinamo su predstavljali: Patrik Gujić, Borna Marinković, Karlo Plantak, Tin Kulenović, Filip Benković, Robert Mudražija, Mihovil Rašić, Fran Brodić, Marko Vinković, Marijan Čabraja, Dominik Lončarić, Matija Fintić, Petar Botica, Bojan Knežević, Ivan Čolić i Josip Buljan, a klub su osim trenera Orešćanina predstavljali Milan Šnjarić, Goran Beloglavec i Igor Gabrijelić. Iza sebe su ostavili i renomirane škole kao što su PSV Eindhoven, Austria Beč i Brondby, te sastave akademija iz Rusije i Mađarske.
Dinamov vratar Gujić proglašen je najboljim čuvarem mreže na turniru, a organizatori se diče činjenicom da su na prošlim finalnim izdanjima ovog turnira, koji se održava od 1993. nastupale i najveće zvijezde svjetskih prvaka kao što su Iker Casillas, Xavi Hernandez, Andres Iniesta, Cesc Fabregas i Fernando Torres. Samo iz Europe put za Šangaj je tražilo čak 2261 momčad iz Europe, a lani je na finalnom turniru u Manchesteru nastupalo 20 momčadi.