PRVA FAZA PRIPREMA

Dinamo krenuo na hercegovačku turneju

13.01.2012 u 12:54

Bionic
Reading

Stručni stožer i igrači zagrebačkog Dinama u petak u jutarnjim satima zaputili su se put Hercegovine gdje će momčad Ante Čačića odraditi prvi dio priprema

Poznato je da je ljubav Dinama i Hercegovine obostrana, nigdje se 'plavi' ne osjećaju tako voljeno kao na pograničnom dijelu južne Hrvatske.

Ove zime tamo će provesti deset dana, a baza je ostala u Međugorju. Odigrat će i tri utakmice. Prva je na rasporedu u ponedjeljak u 14 sati, kada u Čitluku igraju Dinamo i Brotnjo, a preostale dvije na 22. izdanju tradicionalnog turnira Andrija Anković koji se održava u Gabeli.

Čitluk već vrije i domaćini se nadaju da bi stadion Bare moglo ispuniti preko pet tisuća znatiželjnika. Osnovnoškolci će ući besplatno, ostali će ulaznice plaćati pet konvertibilnih maraka, i spektakl je zajamčen.

Turnir u Gabeli, gdje Dinamo brani lanjski naslov osvojen protiv Širokog Brijega, hrvatski prvak će otvoriti protiv domaćina GOŠK-a u četvrtak u 13 sati. Drugi polufinale igraju Lokomotiva i RNK Split, a dvoboji za treće mjesto i finale (ponovno su termini 13 i 15 sati) igraju se već dan kasnije, u petak.

'Uljepšali smo stadion u odnosu na lani, Dinamovom donacijom napunili smo novu tribinu sa 3.000 sjedalica. Što bismo mi bez Dinama', zahvaljuje upravi kluba predsjednik GOŠK-a Perica Pavlović koji je klub odveo do elitnog razreda BiH nogometa u kojemu se ove godine natječe.