UPALI U ZAMKU

Dileri trgovali nasred mjesnog trga

26.03.2009 u 10:33

Bionic
Reading

Neoprezni dileri uhvaćeni su u ponedjeljak nasred središnjeg mjesnog trga u Kistanjama prilikom primopredaje pošiljke heroina

Mario Golomejić (26) iz Zagreba i Aldo Radić vozili su se nakratko jedan pored drugoga, zaustavili se na prostoru središnjeg mjesnog trga između katoličke crkve Sv. Nikole i pravoslavne Sv. Ćirila i Metoda. Primopredaja heroina težine 116 grama za novčani iznos od 15 tisuća kuna obavljena je kada se Golomejić s heroinom dovezao na mjesni trg Opel Corsom zagrebačkih oznaka.

Na trenutak se zaustavio i pričekao da mu se približi Seat Ibiza splitskih tablica i u njoj otprije poznati diler i konzument Aldo Radić. Potom su, ne izlazeći iz automobila, obavili 'transakciju'. Budući da su obojica poznata policiji, plavci su im priredili sačekušu. Desetak inspektora u civilu cijeli dan je diskretno čekalo ovaj dvojac, koji se nakon primopredaje dao u bijeg. No inspektori u nekoliko vozila blokirali su im put te ih uhitili.

Nakon privođenja u PP Knin, Radić je priznao da je došao u Kistanje s namjerom da kupi heroin nakon prethodnog dogovora s Golomejićem, pri čemu je potvrdio da mu je za pošiljku bio spreman isplatiti 15 tisuća kuna, što je i učinio. Kupljenu drogu namjeravao je manjim dijelom konzumirati, dok je ostatak namjeravao raspačavati po Splitu. Obavljena je pretraga obaju vozila, kao i obiteljske kuće Golomejića u Kistanjama u kojoj žive njegovi roditelji, no nisu pronađeni nikakvi inkriminirajući predmeti.
Oba dilera privedena su i zadržana u istražnom centru Županijskog suda u Šibeniku, piše Slobodna Dalmacija.