velike vrućine

Detalji tragedije u Kninu: Otac zaboravio dijete na stražnjem sjedalu automobila i otišao na posao

08.06.2021 u 20:00

Bionic
Reading

U parkiranom automobilu u Kninu u utorak poslijepodne je pronađeno mrtvo dijete. Informaciju je medijima potvrdio glasnogovornik šibensko-kninske policije Šime Pavić, a odmah je obavljen i policijski očevid koji bi trebao rasvijetliti sve okolnosti tragedije. U istragu se uključilo i Županijsko državno odvjetništvo

Od stravičnog prizora mrtvog dječačića ostavljenog u vrelom vozilu u šoku su bili i istražitelji i ljudi koji su pronašli tijelo.

Kako neslužbeno doznaje Šibenski, dječak je imao pet godina. Otac mu je navodno profesionalni vojnik u gardijskoj postrojbi smještenoj u Kninu.

Otac je dječaka svakoga jutra prije posla, rano ujutro, vozio u vrtić. Tamo bi ga ostavio i otišao na radno mjesto u kninsku vojarnu.

Tako su krenuli i u utorak ujutro u BMW zatamnjenih stakala. Stavio je dijete u auto i krenuo, po običaju, prvo u vrtić pa zatim na posao. Međutim, na mobitel je dobio poziv da se hitno javi u vojarnu. Ne zna se zašto je pozvan i kako je uopće smetnuo s uma da dijete nije ostavio u vrtiću, ali na poziv se odmah odazvao i krenuo u vojarnu. Parkirao je i otišao, a dječak je vjerojatno zaspao na svome sjedalu jer je bilo rano ujutro.

Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Automobil je ostavio preko puta vojrne na parkiralištu. Potpuno zanesen obvezama na poslu, nije uopće ni pomišljao na dijete. Sve dok ga u tri sata nije nazvala supruga i pitala gdje im je sin jer ga u vrtiću nema. Tek tada je shvatio, otrčao u vozilo i našao mrtvo malo tijelo.

Cijelo jutro dok je diječak bio u vozilu nitko ga nije primjetio ni čuo. U blizini se obavljau radovi, stalno rade neki bageri, pa se tuda malo i prolazi, nitko ga nije vidio. Možda se dijete i probudilo pa zvalo, ali ga nitko zbog buke strojeva i nije mogao čuti, piše portal Šibenski.

Tragedija u Kninu Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Otežavajuće je što je riječ o BMW-u zatamnjenih stakala. Naime, u Kninu je oko 14 sati temperatura iznosila 28 stupnjeva, ali ako je takvo vozilo bilo dugo vremena na suncu, temperatura u njegovoj unutrašnjosti strahovito može porasti i dijete može dehidrirati.

Kako se doznaje u Kninu, nije riječ o problematičnoj obitelji, naprotiv. U vojsci oca cijene kao dobrog i pažljivog čovjeka, pravog profesionalca. Nakon otkrivene tragedije vojna policija odvela ga je na krim-obradu.