OBRAČUN GAY LJUBAVNIKA

Detalji krvavog ubojstva mačetom

20.12.2008 u 21:03

Bionic
Reading

Muškarac ubijen u petak navečer u stanu na zagrebačkom Jarunu, bio je teolog, uspješan poslovni čovjek i, navodno, homoseksualac

Četrdestjednogodišnjeg Miljena Veršića ubio je gotovo dvostruko mlađi B. D. Policija u izvješćima o ovom ubojstvu nije spominjala treću osobu. No stanari zgrade na Jarunu tvrde drukčije.

'Učinilo mi se da je uz Veršića bio još netko s mladićem u stanu', opisala je jedna od susjeda rekavši da je čula i riječi: 'Nemojte ga više! Nemojte ga više!' Druga svjedokinja vidjela je kako policija odvodi nepoznatog trećeg muškarca. Stanari zgrade, u čijem su hodniku nakon zločina ostale velike lokve krvi, još su u šoku.

'Ne znam tog čovjeka, ne znam čime se bavi i nisam imala pojma što bi to se to moglo događati na hodniku, ali što god da je bilo, grozno je. Užasno. Krici su bili grozni, neartikulirani', ispričala je žena, još u šoku zbog činjenice da je u zgradi u kojoj stanuje počinjeno teško ubojstvo i da mu je ona bila na neki način svjedokinjom.

Susjedi koji su alarmirali policiju kažu da su nakon prvog krika galama i urlici ispunjavali hodnike zgrade desetak minuta, do dolaska policije.

Veršićev ubojica, mršavi mladić srednje duge kose, istrčao je krvav pred zgradu. Susjed je čuo kako je policiji ispričao da ga je Veršić napao i htio spolno iskoristiti. Nakon toga, medicinska pomoć pružena mu je u Traumatološkoj bolnici te je potom zbog šoka prebačen na psihijatriju u bolnicu Sveti Ivan.

Za Miljena Veršića koban je bio i njegov hobi. Naime, bio je kolekcionar oružja te je navodno ubojica sa zida u Veršićevu stanu skinuo mačetu kojom je ubijen.

No tko je zapravo tihi i samozatajni Miljen Veršić? Po zanimanju je bio teolog. Radio je kao ravnatelj i predavač Otvorenog učilišta Phoenix, a 2005. osnovao je vlastitu tvrtku za poslovnu edukaciju Educa International. Na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove bio je potpredsjednik Centra za poslovnu etiku, piše Jutarnji list

Susjedi ga opisuju kao tihog i pristojnog muškarca. Jedina stvar koja im je kod Veršića bila neobična je nadzorna kamera koju je postavio ispred ulaznih vrata u stan. Pozornost im je privlačio i velik broj muškaraca koji su ubijenome dolazili u stan.