OGLASIO SE SUD

Deložacija legalna, Vukići se dogovorili s novim vlasnikom

09.11.2012 u 12:10

Bionic
Reading

Jutro nakon nemilih scena ispred kuće obitelji Vukić u zadarskom predjelu Arbanasi i njihovog povratka u kuću uz tvrdnju da je deložacija bila nezakonita, oglasio se Općinski sud u Zadru čija je glasnogovornica Katarina Zdunić medijima odaslala priopćenje u kojem se naglašava kako je deložacija uspješno provedena

Obitelji Vukić je u dogovoru s vlasnikom privremeno omogućen pristup predmetnoj kući, a kako bi u roku od 20 dana našli rješenje za smještaj svog namještaja koji moraju iznijeti iz kuće. Dakle, ne radi se o proceduralnoj pogrešci suda, niti o nalogu sutkinje ili sudskog ovršitelja za povratak obitelji Vukić, već isključivo o internom dogovoru ranijih i novog vlasnika, obrazloženo je u priopćenju.

Svoje tvrdnje Općinski sud potkrijepio je i preslikom Zapisnika ovrhe kojim se demantiraju izjave Ivana Pernara iz udruge Živi zid i Tine Vukić Karađole prema kojima su veličina kombija za odvoz stvari i izostanak zakonitog bravara srušili legalnost deložacije.

Policija istovremeno demantira Pernarovu izjavu da su privedeni tijekom deložacije pušteni iz policije bez prijave.

Pušteni jesu, no protiv svih su Prekršajnom sudu u Zadru podnijeti optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Oglasila se i udruga Hrvatska sloga diljem svijeta koja za agoniju obitelji Vukić proziva poreznu upravu, pravosuđe, policiju, političke stranke, ali i Crkvu.