IMAT ĆE KANDIDATA I ZA ŽUPANA

Đapić od Osijeka želi napraviti regionalnu metropolu

12.02.2013 u 14:29

Bionic
Reading

Nezavisni kandidat za osječkoga gradonačelnika Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku da će se njegov program revitalizacije grada temeljiti na gospodarskom razvoju kako bi se od Osijeka napravila regionalna metropola koja će građanima osiguravati visoku kvalitetu života

Na predstavljanju svojega izbornog programa Đapić je rekao kako se mnogim pogodnostima mlade ljude želi učiniti nositeljima tog razvoja, pri čemu je dodao kako Osijek ima sveučilište i oko 23.000 studenata o kojima se ne vodi gotovo nikakva skrb niti se bilo što čini kako bi ostali u gradu.

Kao jedan od tri temeljna segmenta svoje gospodarske politike Đapić je naveo realizaciju projekta 'Tech-city', kao novoga grada mladih u kojem se mladim stručnjacima uz pomoć grada žele osigurati poslovne prostorije kako bi osmišljavanjem novih tehnologija sebi i drugima osigurali radno mjesto.

Kao drugu ključnu točku gospodarskog programa Đapić je naveo 'Aviopolis', projekt oživljavanja osječke zračne luke koja do danas nije zaživjela punim kapacitetom.

'Vlada se, kao većinski vlasnik, želi riješiti zračne luke jer joj je to veliki teret, ali nama je to jedan od kotača zamašnjaka razvoja našega grada', dodao je Đapić.

Istaknuo je kako je treći ključni projekt logistički centar na mjestu osječke Veletržnice, koje je potpuno neiskorišteno, a koji bi kao logistički centar ponajprije poljoprivrednih proizvoda omogućio zapošljavanje mnogih nezaposlenih građana.

Đapić je najavio da će, ako pobijedi na izborima, završiti gradnju gradske tramvajske mreže i biciklističkih staza, socijalne potpore vratiti na razinu iz doba kad je bio gradonačelnik, kapitalna ulaganja realizirati modelom javno-privatnog partnerstva, a kulturnu scenu grada okrenuti prema mladima jer će samo njihov ostanak u gradu i ostalim građanima zajamčiti bolji život.


'S državom očekujemo dijalog i suradnju bez obzira na to čija će vlada biti u Zagrebu jer ne želimo da se Osijek i Slavonija tretiraju kao problem. Ne očekujemo da će samo vlada rješavati naše probleme jer lokalna samouprava mora imati dovoljno potencijala kako bi bila servis javnom dobru, a ne uskoj grupi ljudi, stranci ili osobnim interesima', rekao je Đapić.

Najavio je da će idućeg tjedna njegova nezavisna lista predstaviti i kandidata za župana jer drži da mu za realizaciju najavljenih projekata neće trebati samo pobjeda u Osijeku, nego i u Osječko-baranjskoj županiji.