ZAUZVRAT DOBIO 500 KUNA

Đapić Bubalu poklonio 'Boba graditelja'

  • Autor: Kruno Kartus
  • Zadnja izmjena 12.11.2010 17:02
  • Objavljeno 12.11.2010 u 15:25
bob the bulider

bob the bulider

Izvor: tportal.hr / Autor: lozanotek.com/tportal.hr

Šefovi osječkog HDZ-a i SDP-a Dragan Kovačević i Biljana Borzan napustili su današnju sjednicu Gradskog vijeća i otišli u Erdut, Bubalo i Đapić međusobno su se darivali sa 500 kuna i igricom 'Bob graditelj', Filip Glavaš opet je imenovan na svoju treću javnu funkciju, nagrađen je Krunoslav Kićo-Slabinac

Živopisna sjednica osječkog Gradskog vijeća počela je danas sukobom oporbenih čelnika HDZ-a i SDP-a s vladajućima. Šef lokalnog HDZ-a Dragan Kovačević zamjerio je na terminu održavanja sjednice jer je u isto vrijeme počinjala i svečanost potpisivanja Erdutskog sporazuma na kojoj se okupio državni vrh.

'Reći ću predsjednici Vlade i predsjedniku Republike da ubuduće ne dolaze u ovaj dio Hrvatske u vrijeme kada se održava sjednica Gradskog vijeća', rekao je Kovačević. Zaradio je opomenu predsjednika Vijeća Gordana Matkovića, a zatim i prosvjedno napustio sjednicu.

SDP: Novi most spaja Osijek s minskim poljem

U Erdut je otišla i šefica osječkog SDP-a Biljana Borzan i prije toga prozvala gradonačelnika da inzistira na nepotrebnom i skupom projektu gradnje novog pješačkog mosta preko Drave, za koji Grad planira dati četiri milijuna kuna. 'Otkad ste prošle godine došli na vlast, slušamo da novca nema, da je recesija, da se štedi, a onda osvane ovaj most. Taj most Osijek može spojiti jedino s minskim poljem i Zoološkim vrtom', podvukla je Borzan.

Bubalo je potvrdio gradnju mosta kao prioritet njegove vladajuće koalicije, HDSSB-a i HNS. 'Želimo povezati lijevu i desnu obalu grada i rasteretiti promet u tom djelu', stupio je u obranu mosta koji bi se trebao graditi slijedeće godine oko kilometar i pol od postojećeg, također pješačkog mosta.

Đapić Bubalu poklonio 'Boba graditelja', a dobio 500 kuna

Zatim se obratio političkom suparniku Anti Đapiću ironično rekavši da mu se jako sviđa projekt osječkog HSP-a o organiziranju tečajeva za srednjoškolce za maturalne pripreme. 'Traže 500 do 700 kuna pomoći za pokretnu ploču. Kredu vam ne mogu dati, a gradska uprava ne može tako financirati stranke, ali projekt mi se sviđa i ja bih pomogao', izvadio je 500 kuna i pružio Đapiću. Počasni pravaš Bubalu je vratio novce jer 'za donaciju ipak postoji druga procedura'.

Prije toga Bubalo je od Đapića dobio na poklon video igricu 'Bob graditelj'. Podbadajući gradonačelnika da ima vremena kontrolirati tko ulazi i izlazi iz upravne zgrade sigurnosnom kamerom, pa da se onda može igrati i 'Boba graditelja', Đapić je rekao da nije bilo pošteno nedavno ga prozvati za odnošenje televizora iz ureda.

'Način na koji ste to rekli novinarima bio je tendenciozan i, rekao bih, zločest. Lani u siječnju u ured gradonačelnika donio sam svoj televizor, a kada sam s tog mjesta odlazio sredinom godine, iz ureda sam i ponio taj televizor', objasnio je Đapić, dodavši da se Bubalovom izrekom o tome stvorila 'određena atmosfera u javnosti kao da je to smiješno'.

HSP dodjelio 14 stanova mimo prioriteta

U izvještaju o dodjeli gradskih stanova na korištenje Bubalova uprava zamjerila je prethodnoj, kojom je ravnao Đapićev HSP, da su ih dodijelili 24 osobama. Dio ih je bio na listi prioriteta, ali 'razvidno je da je u 2009. godini dodijeljeno četrnaest stanova osobama koji nisu niti bile na listi kandidata' navedeno je u izvještaju. Bubalo je ranije preko medija za ovaj slučaj već optužio Đapića, a ovaj mu odgovorio da je sve bilo prema tadašnjem gradskom pravilniku.

Filip Glavaš opetovano predsjednik Savjeta mladih

Vladajući su na mjesto predsjednika gradskog Savjeta mladih imenovali dojučerašnjeg stranačkog kolegu, mladog studenta Filipa Glavaša, sina Branimira Glavaša osuđenog za ratni zločin počinjen 1991. u Osijeku. Glavaš mlađi tako je nanizao tri, zasad poznate, funkcije – sudac porotnik Općinskog suda u Osijeku, član nadzornog odbora Slavonske televizije i predsjednik Savjeta mladih Grada Osijeka.

U prvom dijelu sjednice prihvaćeni su prijedlozi izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Osijeka i Generalnog urbanističkog plana grada Osijeka. Novina je da gradska vlast pokušava zaustaviti 'krezubu gradnju', stihijsko nicanje rugobnih višekatnica u ulicama tradicionalno nizinske gradnje. Primjerice, ulice koje su arhitekti već proglasili otpisanima, poput Strossmayerove, rezervirane su za gradnju katnica do najviše šest katova.

Treba istaknuti da je na sjednici prihvaćen prijedlog vladajućih da se nagradom Zlatna plaketa Grb grada Osijeka za životno djelo nagradi pjevač Krunoslav Kićo-Slabinac

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi