BULJ O MESIĆU I ŠEKSU

Danas sipaju drvlje i kamenje, a nekoć su se međusobno kitili odlikovanjima

02.12.2017 u 18:06

Bionic
Reading

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj na svom se Facebook profilu osvrnuo na aktualni otovreni sukob na relaciji Vladimir Šeks - Stjepan Mesić, posebno nakon što je u subotu Šeks Mesića prozvao krivcem za presudu BIH šestorki u Haagu i kazao kako smrt Slobodana Praljka ide na njegovu dušu

Objava pod naslovom ‘Rugala se sova sjenici - kolega Šeks optužuje Mesića, a obojica su radila protiv generala’, Bulj je podsjetio kako je upravo Vladimir Šeks dok je bio predsjednik Hrvatskog sabora 2005. odlikovao Mesića Veleredom kralja Tomislava s lentom i Velikom Danicom, a Mesić Šeksa 2008. odlikovanjem Velered kralja Petra Krešimira IV. s lentom i Danicom.

‘Međusobno optuživanje Stipe Mesića i njegova kolege Vladimira Šeksa kulminiralo je Šeksovim prozivanjem da je Mesić svojim svjedočenjem u Haagu itekako naštetio optuženoj šestorki na čelu s generalom Praljkom. Budući su obojica potekli iz iste škole i iste službe, ‘oružje’ im je jednako. Tako je svojevremeno Šeks dao ‘locirati, uhititi i transferirati’ generala Gotovinu, bas kao sto je i Mesić hitao u Haag svjedočiti i iz predsjedničkog ureda nositi dokumente. Obojica su sudjelovala u dodvorničkoj Sanaderovoj politici kojoj sam se žestoko suprostavljao zbog čega mi je zabranjeno sudjelovanje u Sinjskoj Alki’, napisao je Bulj.

Podsjetimo, Šeks je za Novi list u subotu ustvrdio kako je Mesić glavni krivac za presudu šestorki i konstgrukciju udruženog zločinačkog pothvata. Smrt Slobodana Praljka stavio je Mesiću ‘na dušu’ i kazao kako bi se DORH trebao pozabaviti lažnim Mesićevim svjedočenjem u Haagu. 

  • +12
Sva lica Vladimira Šeksa Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL