VREMENSKA PROGNOZA

Danas promjenjivo, moguća kiša, a temperature se penju do 14

06.03.2017 u 07:36

Bionic
Reading

Promjenjivo oblačno povremeno s kišom, na Jadranu ponegdje i grmljavinom, a u višem gorju mjestimice može biti i slabog snijega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za ponedjeljak.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu jugozapadnjak i zapadnjak, a krajem dana zapuhat će jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 Celzijevih stupnjeva, u gorju malo niža, javlja DHMZ.

Hrvatski autoklub javlja da magla mjestimice smanjuje vidljivost u Gorskome kotaru, a ima je i na dionici autoceste A6 Rijeka-Zagreb između tunela Tuhobić i čvora Oštrovica.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Pojačan je promet u gradovima, na prilaznim i obilaznim cestama a zastoji su mogući na dionicama gdje traju radovi.

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti Vukovar-Vinkovci (DC55) u mjestu Bršadin. Obilasci su preko Pačetina ili Bogdanovaca.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj na nadvožnjaku u čvoru Zabok (izlazni/ulazni krak u smjeru Zagreba) vozi se uz regulaciju prometa semaforima.

Na autocesti A4 Goričan-Zagreb kroz tunel Hrastovec vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi, zbog radova.

Zbog radova na gradnji drugog kolosijeka željezničke pruge između Dugog Sela i Križevaca, od 6. ožujka putnike će između Vrbovca i Križevaca prevoziti autobusi (od ponedjeljka do subote od 7,45 do 14,45 sati). Više informacija na www.hzinfra.hr – Radovi na mreži.

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnim prijelazima Bregana gdje je kolona duga oko 500 metara i Pasjaku. Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa. Radovi su i na graničnom prijelazu Slavonski Brod, smanjen je broj ulaza i izlaza, pa vozače HAK upozorava na gužve i duža čekanja te im savjetuje da koriste susjedne granične prijelaze.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.