VREMENSKA PROGNOZA

Danas još uživajte u suncu jer stiže pogoršanje

02.10.2017 u 07:43

Bionic
Reading

Tijekom podnedjeljka bit će pretežno sunčano, osobito na istoku i jugu zemlje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda

Ujutro će na kontinentu biti mjestimice magla i slab mraz. Krajem dana uz jugozapadni vjetar na sjevernom Jadranu i u gorju porast naoblake. Najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 20, na Jadranu 20 i 25 °C.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot/DHMZ / Autor: DHMZ

Zbog približavanja frontalnog sustava sa sjeverozapada, biometeorološke prilike će se tijekom dana početi malo pogoršavati u većem dijelu Hrvatske. Stoga se manje smetnje, u obliku slabije koncentracije danju ili nesanice kasnije u noći, mogu očekivati kod meteoropata i kroničnih bolesnika. Jedino će se na krajnjem jugu i istoku zemlje zadržati povoljna biometeorološka situacija.

  • +11
Poznati na špici proteklog vikenda uživali su u lijepom vremenu Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Za utorak se najavljuje umjereno do pretežno oblačno. Mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina na sjevernom Jadranu i u Gorskome kotaru, a od sredine dana i drugdje. Vjetar ponegdje umjeren jugozapadni, a na Jadranu umjereno do jako jugo i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 7 do 11, na Jadranu od 13 do 17, a najviša dnevna uglavnom između 17 i 22 °C.