kriza agrokora

Martina Dalić i Vlada stali iza dobavljača

21.03.2017 u 19:33

DALIĆ - AGROKOR

Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Bionic
Reading

Vlada podržava dobavljače Agrokora u želji za otvorenijom i jasnijom komunikacijom s kompanijom i bankama, kao i u očekivanjima da budu upoznati i sudjeluju u procesima, planu restrukturiranja i planu bilo kojih drugih poslovnih promjena u koncernu, izjavila je u utorak potpredsjednica Vlade Martina Dalić nakon sastanka s predstavnicima 20-ak tvrtki dobavljača Agrokora

'Ponovili smo da Vlada očekuje od vlasnika i uprave Agrokora da iznađu rješenja za postojeću situaciju. I to rješenja koja će osigurati stabilnost i sigurnost za zaposlenike i naravno stabilnost za dobavljače.

Pri tome mislim na sve dobavljače Agrokora, ne samo ove s kojima smo se danas sastali, sve dobavljače, posebno one male koji se ne mogu sami izboriti s ovim problemima', izjavila je Dalić novinarima, nakon gotovo dvoipolsatnog sastanka u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, na kojem su bili i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta kazala je kako su na sastanku saslušali stavove i mišljenje dobavljača.

'Dobavljači su vrlo jasno i otvoreno ukazali da žele i očekuju puno otvoreniju i puno jasniju komunikaciju i sa samom kompanijom i s bankama. Vlada ih u tim nastojanjima u cijelosti podržava, jer su dobavljači iznimno važan segment poslovanja kompanije, iznimno važni za cijelo hrvatsko gospodarstvo i njihovi napori i aktivnosti u osiguravanju urednog tijeka robe važni su i za budućnost Agrokora', rekla je Dalić.

Istaknula je i kako dobavljači očekuju da 'sudjeluju i budu upoznati sa svim procesima koji se događaju u kompaniji i da sudjeluju u planu restrukturiranju i u planu bilo kojih drugih poslovnih promjena'.

'Vlada ih u tome također podržava, jer sama stabilnost i sigurnost kompanije u velikoj mjeri ovisi upravo o samim dobavljačima', rekla je Dalić. Ocijenila je kako je susret protekao u vrlo otvorenom i konstruktivnom tonu.

'Očekujem da će se u vrlo kratkom roku isto takva komunikacija nastaviti i između kompanije i samih dobavljača', zaključila je Dalić.

Na sastanku u Ministarstvu gospodarstva bili su predstavnici Vindije, Dukata, Kraša, Atlantic Tradea, Podravke, Francka, Mlinara, Agrofructusa, Logistike Violete, Carlsberga Croatia, Saponije, Kandita, Perutnine Ptuj - Pipo, Meggle Hrvatska, Badela 1862, Moslavina voća, BAT-a te Coca-Cole HBC Hrvatska.