vlč. ćorluka

Đakovački svećenik vjernicima podijelio '10 stvari koje možemo naučiti od Vatrenih'

23.07.2018 u 16:53

Bionic
Reading

Đakovački župnik Svih svetih vlč. Tomislav Ćorluka u nogometnoj euforiji nije odolio tekstu kojega je pronašao na Internetu, pa je tako '10 stvari koje možemo naučiti od Hrvatske nogometne reprezentacije', odlučio staviti u župske obavijesti i podijeliti ih s vjernicima

'Reakcije župljana koji su to primijetili su jako pozitivne. Sve tu izrečeno primjenjivo je u životu da ljudi, vođeni primjerom Vatrenih, postanu bolji i obitelji, i, sebi, i drugima. Autor nisam ja, nego Mario Žuvela kojega ne poznajem. Tekst sam našao na Internetu i stavio u župni listić', rekao je za Glas Slavonije vlč. Ćorluka, župnik đakovačke Župa Svih svetih.

Smatra kako se dragocjene stvari mogu naučiti od sportaša, a posebice onih koji ostvaruju vrhunske rezultate, poručio je u uvodu 'Deset stvari koje možemo naučiti od Vatrenih'.

Počinje sve s tim kako 'ne postoji čarobna formula koja će donijeti ono što želite, jedina formula jest vaš trud i rad', a niz se nastavlja s porukom: 'Nije dovoljno boriti se, to može svatko, treba se boriti pošteno. To je već malo teže'.

Treća stvar na popisu glasi: 'Nije bitno ono što drugi misle o tebi, bitno je ono što sam misliš o sebi'. Đakovački župnik Ćorluka na četvrtom mjestu prenosi poruku: 'Budi zahvalan za sve što prolaziš, šansa koju danas imaš jedinstvena je'.

  • +17
Vatreni dolaze na Trg bana Jelačića Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Peti poučak, pak glasi: 'Ne uzoholi se u pobjedi, ostaneš li ponizan otkrit ćeš jednu novu dimenziju pobjede' dok je na šestom mjestu ovo: 'Ne igraš u životu sam, računaj na svoje bližnje i dijeli s njima dobro i zlo'.

Vatreni niz pravila se nastavlja: 'Uživaj u onome što radiš, mnogo je više trenutaka kada nije zabavno nego kada jest'. Slijedi potom osmi poučak: 'Nemoj se bojati velikih, jer Božja mjerila nisu kao naša, Bog drugačije gleda' dok je deveti: U teškim trenucima nemoj se predati nego budi spreman uložiti još više snage. Popis deset stvari koje možemo naučiti od hrvatske nogometne reprezentacije zaključuje se: Kada se nešto čini nemogućim, tada sve predaj Bogu i znaj da čuda dolaze od vjere'.

'Objavio sam to u Tjednim obavijestima Župe, jer je aktualno i poučno', rekao je vlč. Ćorluka koji je za Vatrene imao samo riječi hvale:

'Maksimalno su se trudili, svaka im čast. Nisu se stidjeli svoje vjere. Bili su ponizni do kraja, iskreni, srčani, pokazali da zaista vole svoju domovinu. To je dobro, ujedinili su nas', rekao je za Glas Slavonije ovaj đakovački župnik.