'iz revolta'

Đakovački gradonačelnik Mandarić u utrci za drugi mandat

15.04.2021 u 17:40

Bionic
Reading

Aktualni gradonačelnik Đakova i saborski zastupnik HDZ-a Marin Mandarić istaknuo je u četvrtak kandidaturu za čelnu funkciju grada i za iduće četiri godine

Naglasio je da se prije četiri godine kandidirao za gradonačelnika Đakova "iz revolta prema tada lošem stanju u gradu i prigradskim naseljima, ali i cjelokupnoj negativnoj atmosferi koja je vladala".

"Reagirao sam zbog apatije, uspavanosti, prepuštenosti inerciji, beznađu koje nas je, a naročito mlade ljude, zahvatilo. Atmosferu je dodatno je opterećivalo neznanje i galama tadašnjih političara. Na našu žalost, ta je galama prisutna i danas. Ali nismo se njima opterećivali onda, nećemo ni sada", rekao je Mandarić.

Dodao je da u novi mandat ide iskusniji i s jasnom vizijom kako ići naprijed i graditi budućnost Đakova, s brojnim projektima koji se moraju nastaviti za dobrobit grada.

"Grad sada prati svoje Đakovčane više nego ikada prije u modernoj povijesti. Pomažemo studente i njihove roditelje, pomažemo obrtnike i poduzetnike, snažno pomažemo mlade obitelji, ali isto tako i starije i najugroženije među nama. Bili smo i jesmo uz njih za vrijeme ove najveće krize koju pamtimo", rekao je i dodao kako se Đakovo razvija brže, jače i kvalitetnije.

"Ostvarujemo vidljive pomake, hvatamo korak sa drugima koji se ubrzanim tempom razvijaju već desetljećima", izjavio je Mandarić, ističući važnost iste političke opcije na čelu Đakova, Osječko-baranjske županije i Hrvatske.

Mandarićevu kandidaturu podržao je potpredsjednik HDZ-a i župan osječko-baranjski Ivan Anušić, rekavši kako je suradnja Grada Đakova i Osječko-baranjske županije odlična te da je u Đakovu rezultirala investiranjem približno 70 milijuna kuna.