HAJDE DA SE VOLIMO

Dačić: Treba otopiti led između Zagreba i Beograda

27.11.2012 u 22:49

Bionic
Reading

Srbijanski premijer Ivica Dačić ustvrdio je da se on zauzima za normalizaciju odnosa s Hrvatskom, ali da 'druga strana do sada' nije pokazala velik interes za to.

Dačić je nakon sastanka s zamjenikom pomoćnika državnog tajnika SAD Philipom Reekerom Televiziji B92 rekao da 'treba otopiti led' i naći rješenja za normaliziranje odnosa između Beograda i Zagreba.

'Ne smijemo dopustiti da taj led u odnosima postaje sve deblji. Treba naći rješenje za neku vrstu normalizacije odnosa s Hrvatskom', ocijenio je Dačić i podsjetio da je, tijekom nedavnog posjeta kosovskog premijera Hashima Thacija Zagrebu, premijer Hrvatske Zoran Milanović ponudio da posreduje u dijalogu Beograda i Prištine.

'Znate, Hashim Thaci je prije našeg prošlog sastanka u Bruxellesu bio u Zagrebu na sastanku s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, koji je ponudio da posreduje u dijalogu između Thacija i mene. Ja se samo pitam, a tko će posredovati u dijalogu između mene i Milanovića? Ja taj dijalog predlažem i tražim već nekoliko mjeseci, ali odgovora nema. Oni jednostavno nisu previše zainteresirani, a ako oni nisu previše zainteresirani, onda nisam ni ja', rekao je Dačić za B92.