DRUGAČIJI JUNIORI

Cvita od Dinama radi malu Barcelonu

09.05.2012 u 17:50

Bionic
Reading

Osijek je u finalu junirskog kupa na Maksimiru protiv Dinama vodio sa 1:0 sve do same završnice, no Dejan Čabraja je s dva gola okrenuo rezultat i inicirao veliko slavlje domaćih na svom travnjaku

Bio je ovo svojevrstan uzvrat lanjskog finala kadetskog kupa (1:0 za Osijek), a Slavonci su došli na domak novom trofeju. No, ukazala ser omladinska Dinamova devetka Dejan Čabraja i inicirao preokret.

'Na vrijeme smo se sabrali i zasluženo pobijedili. Iskupili smo se za lošu sezonu u prvenstvu i sada zasluženo slavimo. Ovo mi je, uz lanjsko finale Ramljaka (dva gola kijevskom Dinamu op.a.) utakmica karijere, kaže junak dvoboja i upozorava da je novi trener Igor Cvitanović donio mnoge novitete u igri.

A Cvitanović je skoro dobio žuljeve od čestitara. Počela je nova Dinamova trenerska priča, nekada veliki napadač ostavlja prve tragove u trenirci stratega.

'Preuzeo sam momčad prije mjesec dan i mram reći da sam prezadovoljan. U početku se nismo znali nametnuti kao favoriti pa nas je nogomet kaznio, ali bili smo puno bolji i zasluženo smo osvojili trofej,' kaže Cvita koji je u poluvremenu održao vatreni govor.

'Rekao sam dečkima da se moramo nametnuti duelima, pasom, kombinacijom, posjedom... i uspjeli smo uspostaviti dominaciju. Od prvog dana sam imao svoj cilj i Dinamo danas igra u ofenzivnoj formaciji 4-3-3 koja i priliči našem renomeu. Ne želim zvučati arogantno, ali uopće me ne zanima tko je protivnik, Dinamo mora težiti dominaciji i lijepoj igri i na tome ću apsolutno inzistirati,' malom usporedbom s Barceloninom strategijom završava inspiriRani Osječanin koji je upravo protiv svog matičnog kluba osvojio prvi značajan trenerski trofej.

A na terenu je slavio drugi Osječanin. Dino Špehar je lani sa svojim 'legama' slavio rušenje Dinama u kadetskom finalu i jedini je igrač koji je slavio u obje spomenute Utakmice.

'Prije utakmice je bilo malo teško, kad vidiš dečke s kojima si odrastao, ali kada je počelo fokusirao sam se i dao sve. Zaslužili smo pobjedu danas, a kakav je bio zaplet mogli smo i izgubiti. Ipak, pokazali smo karakter i preokrenuli,' kaže Špehar koji je prošloga ljeta u Maksimir doveden s predznakom male zvijezde. Još je u juniorima.

'Zadovoljan sam sezonom jer sam dao sve od sebe i dalje ću tako. Na svakom treningu, na svakoj utakmici. Sezona je bila teška, ali živjeli smo za ovo finale i uspjeli smo popraviti dojam. Sljedeća sezona? Ništa ne znam, ali prihvatiti ću svaku odluku kluba i nastaviti se trudditi jednakim entuzijazmom. Radnik, Lokomotiva, možda još jedna sezona u juniorima? Vidjet ćemo...' završava staloženi Osječanin koji je bio jedan od ključnih figura početkom nastavka kada je Dinamo preuzeo sredinu terena i postavio temelje preokreta.