VISOKE MJERE SIGURNOSTI NA SUĐENJU

Cvik pripremao bijeg iz zatvora

16.09.2009 u 08:57

Bionic
Reading

Dok traje suđenje korčulanskom dileru Jakši Cvitanoviću Cviku, on je navodno za jučer ili danas planirao bijeg iz zatvora na splitskim Bilicama

Zbog toga su pravosudni policajci zaduženi za osiguranje dvorane splitskog suda, ali i čuvari na Bilicama, bili u povišenom stanju pripravnosti. Cvitanović je, naime, postao svjestan da proteklih nekoliko rasprava nije išlo njemu u prilog, a do njega je došla i informacija o navodnoj odluci sudskog vijeća koje ga, za primjer drugim preprodavačima droge, namjerava kazniti dugogodišnjom robijom.

Navodno je planirao pobjeći tako što će mu tijekom ili nakon rasprave 'pozliti', što je bio prvi korak u njegovu planu, da bi zatim uz vanjsku pomoć i 'alat' koji je već ranije pribavio pobjegao iz zatvorske bolnice. No glasine o planu došle su i do pravosudnih policajaca koji su obavili pretragu njegove ćelije te s posebnom pažnjom pratili sve Cvikove poteze.

U Cvikovoj su ćeliji u proteklih godinu dana dva puta pronađeni mobiteli, predmeti strogo zabranjeni unutar zatvora. Sve ukazuje na to da je Cvik iskoristio korumpiranost zatvorskog čuvara ili nekog drugog djelatnika zatvora. Iako su na Bilicama kontrolu proveli ljudi iz Zagreba, 'krtica' zasad nije otkrivena, piše Novi list.