podmićivanje sudaca

Cure novi detalji afere USB: Uskok ispitao suprugu Zdravka Mamića i bivšu djevojku Zorana Mamića

20.03.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Ispitivanjem supruge Zdravka Mamića, Marine, u četvrtak te jučerašnjim ispitivanjem bivše djevojke Zorana Mamića, nastavljaju se svakodnevni izvidi u USKOK-u povodom prijave Zdravka Mamića za podmićivanje sudaca osječkoga Županijskoga suda

Premda je prema podacima koje je objavio USKOK ispitivanju Mamićevih navoda pristupljeno isti dan kada su zaprimili USB i to kao slučaju s velikim prioritetom, javni Mamićev istup u kojemu je rekao sve o svojoj pet mjeseci staroj prijavi te objava njegova iskaza u medijima USKOK-u su, kako doznaje Jutarnji list, samo nabili nepotreban presing u slučaju u kojemu su već do tada intenzivno radili te im otežali istragu.

Što su obje svjedokinje rekle, naravno, nije poznato, no nije teško zaključiti na koju su okolnost ispitivane.

Naime, prema Mamićevima tvrdnjama, Marina Mamić je bila prisutna u najmanje dvije situacije kada se on privatno družio sa sucima. Najprije se radi o proslavi godišnjice braka odvjetnika Veljka Miljevića u vikendici Željka Dolačkoga pokraj Velike Gorice na kojoj su se prema Mamićevim tvrdnjama pojavili i suci Vekić i Krušlin. Druga situacija je doček Nove 2018. u Dubaiju za koji Mamić tvrdi da ga je financirao i za suca Vekića i njegovu prijateljicu Natašu.