novi smjer

Čuraj u Krapini: HNS traži državno sufinanciranje predškolskog odgoja

19.02.2021 u 14:07

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj rekao je u petak u Krapini da ta stranka na lokalne izbore ide s dokazanim dužnosnicima i zahtjevom za državnim sufinanciranjem predškolskog odgoja

Predsjednik HNS-a najavio je na konferenciji za novinare da će u narednim tjednima objaviti imena kandidata.

"Kako na cijelom sjeverozapadu Hrvatske, tako i ostalim županijama gdje je HNS još uvijek lokalno jak, a pogotovo ovdje u Krapinsko-zagorskoj županiji, izlazimo pred ljude s novom politikom, s nekim novim smjerovima", rekao je Čuraj i dodao da u izbore idu s konkretnim porukama, a jedna je projekt državnog sufinanciranja predškolskog odgoja.

„Zadnja godina je obavezna i to onda mora ući u sufinanciranja od strane države. To nije samo direktna pomoć našim građanima već i jedinicama lokalne samouprave, a na kraju ima i demografski značaj“, istaknuo je Čuraj.

Za obnovu potresom pogođenih područja, među kojima je i Krapinsko-zagorska županija, ustvrdio je da postupak ide presporo, a najavio je upućivanje zahtjeva nadležnom ministarstvu za otvaranje postupka legalizacije objekata za ta područja.

Novoizabrani predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Jasmin Krizmanić, načelnik općine Gornja Stubica, podsjetio je da lokalna samouprava u Krapinsko-zagorskoj županiji ima najveći broj štićenih objekata.

„Među 283 objekta nalaze se i oni objekti koji nitko ne spominje, objekti koji nisu legalizirani, i o kojima Hrvatska narodna stranka mora voditi računa“, rekao je Krizmanić dodavši da su legalisti, ali da treba voditi računa i o socijalnom elementu.

Potpredsjednik ŽO HNS-a Krapinsko-zagorske županije i dožupan za gospodarstvo Anđelko Ferek Jambrek naglasio je da lokalna samouprava i ministarstva koja je HNS vodio nemaju repova iza sebe, a rezultati se vide.

„Ne treba zaboraviti ni 'Školu na daljinu'. To je bio naš projekt, naše ministrice. Možda se sada o tome premalo priča, ali to je projekt za koji, kad se pokrenuo, nije nam bilo ni na kraj pameti da će se morati iskoristiti tako brzo i tako dobro“, kazao je Ferek Jambrek.

Predsjednik ŽO HNS-a Krapinsko-zagorske županije i načelnik općine Kumrovec Robert Šplajt najavio je kandidate za načelnike i gradonačelnike, predsjednike općinskih i gradskih vijeća te vijećnike u sve 24 podružnice u Krapinsko-zagorskoj županiji.

„Svugdje imamo neku priču i u narednim danima, kada je predstavimo, bit će to jako dobra lista s dobrim kandidatima, i za župana i za Županijsku skupštinu“, zaključio je Šplajt.