novi ljudi

Čuraj: HNS se reorganizira

10.02.2021 u 12:27

Bionic
Reading

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj rekao je u srijedu u Rijeci kako je jedno razdoblje HNS-a završilo, da je stranka doživjela katarzu i da kreće dalje neopterećeno i s novim ljudima, a reorganizira se i riječki HNS

Riječka podružnica Hrvatske narodne stranke - liberalnih demokrata i županijska organizacija Primorsko-goranske županije te stranke su nakon odlaska dijela članstva u restrukturiranju i pripremaju se za izborne skupštine, najavljeno je na konferenciji za novinare u Rijeci.

Tako je najavljena izborna skupština riječke podružnice za desetak dana, a nakon toga, rekao je Čuraj, moći će se govoriti o potencijalnim kandidatima za gradonačelničko mjesto, najprije unutar stanke, a potom i u razgovoru s mogućim koalicijskim partnerima. Istaknuo je da je jedno razdoblje HNS-a završilo, da je stranka doživjela katarzu i da kreće dalje neopterećeno i s novim ljudima.

Jedna od glavnih HNS-ovih poruka na nacionalnoj razini je prijedlog sufinanciranja predškolskog odgoja iz državnog proračuna, čime bi se rasteretili proračuni jedinica lokalne samouprave, istaknuo je Čuraj.

Povjerenik HNS-a za Rijeku Dario Bognolo rekao je da će se o glavnim elementima predizbornog nastupa HNS-a više znati nakon osnivačke skupštine.

"Mi smo za suradnju sa svim strankama sličnog svjetonazora", dodao je.

Županijski povjerenik Vladimir Srok napomenuo je da se preustroj stranke na županijskoj razini provodi bez suvišnog osvrtanja na proteklo razdoblje.