NA MARGINAMA SUMMITA

Culej traži uklanjanje spomenika V. Šoškovčaninu

17.10.2013 u 21:13

Bionic
Reading

Član Stožera za obranu hrvatskoga Vukovara Stevo Culej, uoči dolaska premijera Zorana Milanovića u Vukovar na razgovor s ostalim članovima, pokazao je novinarima radni materijal koji će uručiti premijeru, a kojim traži da se ukloni nadgrobni spomenik Vukašinu Šoškovčaninu, vođi oružane srpske pobune u istočnoj Slavoniji 1991. godine.

Culej je istaknuo da na Šoškovčaninovu spomeniku na groblju u Borovu Selu stoji da ga je Narodna srpska skupština u rujnu 1991. u Belome Manastiru proglasila srpskim narodnim herojom.

Upozorio je da na spomeniku među ostalim piše da 'srpska zastava na srpskoj zemlji stoji'.

'Čija je to zemlja na kojoj srpska zastava i dalje ponosno stoji?', upitao je Culej.

Kako je rekao, za zločin u Borovu Selu, u kojem je ubijeno 12 hrvatskih redarstvenika, osuđena je samo jedna osoba na tri i pol godine zatvora, a za ubojstvo dviju osoba u splitskoj ratnoj luci Lori izrečena je kazna u ukupnom trajanju od 53 godine.

Branitelj Stevo Culej u Domovinskom ratu bio je zapovjednik specijalne policije, a prije četiri dana, prosvjedujući zbog postavljanja ćiriličnih ploča, skinuo je svoju odoru sa svim odličjima pred policijskom postajom u Vukovaru i ostavio je na zaštitnoj ogradi.