ŠUKER O BUNJEVCIMA

'Čudno je da vlast koja reagira na sve, nije na Nikolića'

28.11.2013 u 12:51

Bionic
Reading

Predsjednik saborskog Odbora za Hrvate izvan Hrvatske Ivan Šuker ocijenio je danas, da Bunjevci nisu Hrvati, kako je očito da se srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić, koji je izjavio da Bunjevci nisu Hrvati, vratio staroj retorici.

'Očigledno je da se Nikolić, nakon što je godinu dana bio u janjećoj vratio u vučju kožu, odnosno svojoj staroj retorici', izjavio je Šuker. Čekanjem na reakciju vlasti, objasnio je činjenicu da njegov Odbor nije zauzeo stajalište o Nikolićevoj izjavi.

Odbor tu ne može ništa, zna se se tko vodi vanjsku politiku, kaže Šuker i tvrdi kako je, ipak, problematizirao spomenutu izjavu kad je Odbor raspravljao o prijedogu državnoga proračuna za iduću godinu. Potaknuo sam raspravu o tome, upozorivši da nitko iz vlasti nije reagirao na Nikolića, rekao je Šuker. Čudno je, ističe, da aktualna hrvatska vlast, koja reagira na svašta nije reagirala na Nikolićevu izjavu da Bunjevci nisu Hrvati, nego 'posebna autentična slavenska narodnost koja ima sve atribute posebnosti i jedinstvenosti'.