ZAHUKTAVA SE U ISTRI

Cuccurin za ograničenje na dva mandata za župana

24.05.2009 u 13:53

Bionic
Reading

Kandidat udruge građana 'Ladonja' za istarskog župana i protukandidat Ivanu Jakovčiću u drugom krugu lokalnih izbora, Plinio Cuccurin, najavio je danas u Puli, kako će se, bude li izabran za istarskog župana, zalagati da se 25 posto vlasništva u tvrtki Brijuni rivijeri daruje istarskim umirovljenicima

Cuccurin je također na konferenciji za novinare u Puli istaknuo da će, pobijedi li, predložiti da se broj mandata župana ograniči na dva, odnosno da ista osoba ne može biti župan više od osam godina.

Odgovarajući na prozivke kandidata koalicije IDS-SDP-HNS i aktualnog župana Jakovčića da je umiješan u rasprodaju i prenamjenu zemljišta na Barbarigi i Dragoneri, Cuccurin je kazao kako se nije on 'slikao i bio prijatelj s pokojnim Joargeom Haiderom, predstavnikom Hypo banke', već upravo Jakovčić.

'U posljednjih 15 godina prodano je više istarske zemlje, nego je 1945. konfiscirano', kazao je kandidat udruge građana 'Ladonja' Cuccurin.

Ustvrdio je kako je Jakovčić zadnja osoba koja može pričati o sumnjivim privatizacijama, jer tvrtke u kojima je radio više ne postoje ili su u rukama stranaca, poput Pazinke i Riviere te Purisa, Mirne, Arena turista ili Istarske banke.

'Jakovčić sumnjivom proglašava privatizaciju TDR-a, koja je jedna od najuspješnijih u Hrvatskoj i koja je omogućila stjecanje dionica svim zaposlenicima i umirovljenicima te koja je s 400 narasla na više od 3000 zaposlenih', zaključio je Cuccurin.

Izvijestio je novinare kako je do jučer u izbornoj kampanji 'Ladonje' za župana i nezavisne liste, ukupno potrošeno oko 2.221.300 kuna na koje je plaćen PDV, a izvor su njegova primanja, na koja je također plaćen porez.

'Omjer moje i Jakovčićeve, odnosno IDS-ove kampanje očito ima omjer 1:3 i bit će zgodno da građani saznaju koliki je iznos i odakle je plaćen. Nakon konstituiranja županijske Skupštine pobrinut ću se da se to itekako sazna', zaključio je Cuccurin.