tržište kapitala

CROBEX u zelenom nakon dva dana pada, likvidnost oslabila

Bionic
Reading

Domaće tržište kapitala je tjedan započelo u zelenom teritoriju, nakon prodajnih pritisaka s kraja prošlog tjedna. Indeks CROBEX je ojačao 0,22 posto, dok je uži indeks CROBEX10 dan zaključio plusom od 0,11 posto.

Likvidnost je bila karakteristično slaba za ponedjeljak, te je prikupljeno svega 6,6 milijuna kuna dioničkog prometa.

Trgovanje je prošlo svega s jednim milijunašem, dionicom Hrvatskog Telekoma koja je na 1,4 milijuna kuna prometa oslabila 0,3 posto. Nešto ispod milijun kuna prometa, oko 925 tisuća kuna, je prikupila dionica Končar Elektroindustrije, te joj je cijena pri tome porasla 2,8 posto.

Čakovečki mlinovi završili su u fokusu nakon objave o mogućnosti raskida ugovora između tvrtke kćeri Trgostila i MORH-a, međutim dionica je zaključila dan bez promjene cijene, ali uz promet od 645 tisuća kuna. Iznad pola milijuna kuna prometa prikupila je još samo redovna dionica Adrisa, te pri tome oslabila 1,6 posto.

Dobitnik dana je bila povlaštena dionica Končar distributivnih i specijalnih transformatora sa skokom cijene od 4,2 posto, a slijedi ju dionica AD Plastika, čija je cijena porasla 3,2 posto.

S druge strane, među gubitnicima, izdvaja se dionica Tehnike koja je potonula 13,5 posto, a slabe izvedbe su imale Agrokorove perjanice Belje, Ledo i Jamnica koje su izgubile redom 7,4 posto, 5,0 posto i 2,4 posto.

Dobitnik dana     Končar D&ST     +4,24%     1720,00

Gubitnik dana     Tehnika     -13,50%     160,00

CROBEX     +0,22%     1868,50

Više o kretanjima na tržištu kapitala pročitajte OVDJE.