729 mrtvih

Crni rekord u Njemačkoj: Danas imaju više od 30.000 novih slučajeva. U Hanauu mrtve smještaju u metalne kontejnere, mrtvačnice su pune

  • Autor: N. S./Hina
  • Zadnja izmjena 17.12.2020 18:34
  • Objavljeno 17.12.2020 u 18:33
Ilustracija

Ilustracija

Izvor: EPA / Autor: SEDAT SUNA

Njemačka je danas oborila rekord po broju novozaraženih od koronavirusa. Kako javlja agencija AFP, u toj je zemlji danas potvrđeno više od 30.000 novih slučajeva, točnije 32.744 zaraze. Preminulo je 729 ljudi, a koliko je pandemija uznapredovala možda najbolje ilustriraju vijesti koje stižu iz jednog grada.

Naime, groblje u njemačkom gradu Hanauu počelo je privremeno smještati tijela umrlih od covida-19 u metalne kontejnere jer su bolničke mrtvačnice već pune. "Na žalost se stanje u Hanauu toliko promijenilo da sada moramo koristiti kontejnere koje smo ovdje preventivno imali od travnja", rekla je Alexandra Kinski, upraviteljica groblja i krematorija u Hanauu, blizu njemačkog financijskog središta Frankfurta

Ona je rekla da su dva tijela već smještena u metalni kontejner u kojima ima mjesta za 25 tijela i napomenula da se umrli tamo drže samo kratko vrijeme nakon smrti.

"Ako osoba umre a nema mjesta na klinici, onda tijela dolaze i ostaju ovdje kratko vrijeme dok se preminuli ne prebaci na konačno mjesto, primjerice ovdje na groblju", pojasnila je.

Njemačka, hvaljena zbog svojeg upravljanja u prvom valu pandemije u proljeće, u srijedu je uvela stroge epidemiološke mjere jer broj zaraženih i mrtvih u drugom valu naglo raste.

S obzirom da je broj slučajeva zaraze covidom-19 u Njemačkoj prešao 1,4 milijun a više od 24.000 ljudi je umrlo od te bolesti, vlada sve veća zabrinutost mogu li se bolnice nositi s takvim brojkama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!