ZAISKRILO UZ PRUGU

Crni dim nadvio se nad Splitom, građani se žale na otežano disanje

17.08.2013 u 17:04

  • +6

Požar u Splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Uz željezničku prugu između Splita i Solina popodne je buknuo požar, nakon što su se zapalile automobilske gume ostavljene na tom području koje je zbog toga prekrio veliki tamni dim, ali su vatru splitski vatrogasci stavili pod nadzor.

Iz splitske Javne vatrogasne postrojbe (JVP) izvijestili su kako je odmah po dojavi na teren izašlo 10 vatrogasnih vozila i 35 gasitelja.

Zapovjednik smjene JVP-a Ante Bitunjac za Hinu je izjavio je kako je požar izbio nakon što je željezničkom prugom prošao teretni vlak.

"Imamo saznanja da je nakon prolaska teretnog vlaka na više mjesta na pruzi zaiskrilo nakon čega se zapalila trava uz prugu, a vatra se zatim proširila i zahvatila velike količine odloženih naslaga automobilskih guma i otpada na tom području", rekao je Bitunjac.

Naglasio je kako je gašenje takvih požara otežano zbog gustog tamnog dima koji se diže u zrak, ali i istaknuo da su vatrogasci ipak uspjeli staviti vatru pod nadzor, ali je još nisu ugasili. Dodao je kako požar nije ugrozio stambene objekte.

U splitskom JVP-u kažu i kako ih telefonom zove veliki broj Splićana i Solinjana te se žali da dim iz zapaljenih autoguma izaziva nelagodu, odnosno otežano disanje i suzenje očiju brojnih građana.