smanjenje troškova zakupa

Crna Gora kupuje nekretninu za veleposlanstvo u Zagrebu

14.01.2019 u 13:17

Bionic
Reading

Vlada u Podgorici izdvojila je iz proračuna za ovu godinu 400 tisuća eura za kupovinu nekretnine za potrebe svog veleposlanstva u Zagrebu, prenosi u ponedjeljak crnogorski dnevnik Vijesti

Diplomatsko predstavništvo Crne Gore u Hrvatskoj sada se nalazi na zagrebačkom trgu Nikole Šubića Zrinskog, a kako u prenosi list, trenutna zakupnina, po podacima iz crnogorskog ministarstva vanjskih poslova, iznosi 3.000 eura mjesečno.

'Imajući u vidu godišnje troškove za iznajmljivanje prostora, ne samo veleposlanstva u Zagrebu već i drugih diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore, Ministarstvo vanjskih poslova nastoji, shodno financijskim mogućnostima, u idućem razdoblju pristupiti rješavanju pitanja trajnog smještaja jednog broja diplomatsko-konzularnih predstavništava, počevši najprije od zemalja u okruženju', ističu u crnogorskoj vladi.

U skladu s tim planom i vodeći se pristupom racionalizacije troškova, u MVP-u ističu da će uskoro biti donesena konačna odluka o kupovini nekretnine za smještaj veleposlanstva u Zagrebu.

Crnogorski veleposlanik u Zagrebu je nekadašnji ministar obrane te države Boro Vučinić.

Crna Gora u vlasništvu ima poslovne prostorije veleposlanstava u Beogradu, Ljubljani i Washingtonu, kao i u zgradi Misije Crne Gore pri Europskoj uniji u Bruxellesu.