u ime naroda bih

Čović Orbanu čestitao na 'veličanstvenoj', a Vučiću na 'povijesnoj' pobjedi na izborima

04.04.2022 u 13:33

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ BiH Dragan Čović u ponedjeljak je čestitao "povijesnu" izbornu pobjedu srbijanskom predsjedniku Aleksandru Vučiću i "veličanstvenu" mađarskom premijeru Viktoru Orbanu

Čović je čestitku Vučiću na još jednom osvojenom predsjedničkom mandatu i ostvarenim izbornim rezultatima Srpske napredne stranke, uputio "u ime hrvatskog naroda BiH, u ime moje domovine BiH i u svoje osobno".

"Držim kako ćete ponovno ukazano snažno povijesno povjerenje građana Srbije odgovorno iskoristiti i da će ostvareni rezultat kreirati još jedan snažan mandat za uspješne političke korake vas i vaše stranke", napisao je Čović u čestitci koju je poslao u Beograd u svojstvu trenutačnog rotirajućeg predsjedatelja Doma naroda parlamenta BiH.

U odvojenoj poruci Orbanu Čović je njegovu pobjedu na parlamentarnim izborima opisao "veličanstvenom".

"Iznimno mi je zadovoljstvo čestitati izbornu pobjedu mađarskom građanskom savezu (FIDESZ) s vama na čelu. Ova veličanstvena pobjeda je čvrsti dokaz povjerenja mađarskoga naroda viziji budućnosti koja se zasniva na demokršćanskim principima stranke FIDESZ koju predvodite", napisao je Čović.

  • +6
Pobjednički govor Viktora Orbana Izvor: Profimedia / Autor: Attila KISBENEDEK / AFP / Profimedia