predizborna kampanja

Ćorić o Bernadićevom vrijeđanju Jandrokovića: Ne pamtimo kada se dogodio ovakav diskurs

03.05.2020 u 20:37

Bionic
Reading

Ministar Tomislav Ćorić ocijenio je u nedjelju da je ono što je predsjednik SDP-a Bernardić izrekao o predsjedniku Sabora Jandrokoviću nedopustivo i da se ne pamti kada se dogodio takav diskurs u hrvatskome javnom prostoru na razini predsjednika stranaka

"Ne pamtimo kada se dogodio ovakav diskurs u hrvatskome javnom prostoru na najvišoj razini, a govorimo o predsjednicima stranaka", naglasio je ministar. Poručio je kako Jandroković, među ostalim, ima svoju obitelj te da je predsjednik Sabora pa je u javnosti nedopustivo takvo ophođenje.

"Bernardić u nedostatku sadržaja pokušava na sve načine kreirati sukob na političkoj sceni. Uvjereni smo da građani, nadam se na zalasku pandemije koronavirusa, žele čuti kako pokrenuti gospodarstvo", kazao je ministar zaštite okoliša i energetike Ćorić.

Dometnuo je kako se promišlja da se "samo za Bernardića osnuje fond koji bi mu omogućio da pohađa tečaj opće kulture".

  • +18
Zagreb: Konferencija za medije SDP-a Izvor: Pixsell / Autor: Sandra Simunovic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je je u nedjelju da Hrvatska ne smije biti talac pozdrava 'Za dom spremni' i „neodlučnog premijera Andreja Plenkovića koji se skriva iza svog rektalnog alpinista Gordana Jandrokovića“. Osim toga, Bernardić je Jandrokovića na konferenciji za novinare opetovano nazivao „Njonjo“. Gordan Jandroković najavio je da će ga tužiti radi zaštite časti i ugleda

Na pitanje novinara kako se premijer Andrej Plenković izjašnjava o pozdravu "Za dom spremni", Ćorić je rekao da je HDZ okrenut budućnosti. "Okrenuti smo pitanjima kako i na koji način, kojim ekonomskim mjerama ćemo dodatno ubrzati otvaranje gospodarstva i ekonomsku aktivnost. Vraćanje na ove teme nije dobro i u tome ne želimo sudjelovati", poručio je.