ULTIMATUM IZ VINKOVACA:

Čobankoviću, čekamo do četvrtka, a onda blokada!

03.03.2010 u 19:35

Bionic
Reading

Vukovarsko-srijemski seljaci, koji od srijede u podne mirno prosvjeduju na cesti koja povezuje Vinkovce, Osijek i Đakovo, ne odustaju od svojih zahtjeva i nastavljaju svoj prosvjed

Ministarstvu poljoprivrede i resornom ministru Petru Čobankoviću dali su rok do četvrtka u podne da ih pozove k sebi na razgovor i zajedno pokušaju naći rješenje problema, a u suprotnom najavljuju radikalnije prosvjedne aktivnosti.

'Ne želimo odustati od prosvjeda i na cesti ćemo provesti cijelu noć. Čekamo sutrašnju sjednicu Vlade i njihovo očitovanje o našim zahtjevima. Ako nam iz Vlade i Ministarstva poljoprivrede do podneva ne stigne odgovor i poziv na razgovor, počet ćemo s postupnim i povremenim blokadama prometnica', najavio je u ime prosvjednika Tomislav Pokrovac, predsjednik Hrvatskog seljačkog saveza Vukovarsko-srijemske županije.

Besanu noć na otvorenom na cesti između Vinkovaca i susjednih sela Jarmine i Ivankova provest će seljaci s najmanje 300 traktora, a tijekom večeri i jutra očekuju da će se taj broj popeti na 500. 'Nećemo traktorima u Zagreb, nego čekamo da konačno Zagreb dođe k nama u Slavoniju i vidi kako 'lijepo' živimo ovdje', poručuju prosvjednici.

Prosvjednici od države očekuju isplatu poticaja od prije dvije godine u iznosu 205 milijuna kuna, prošlogodišnje poticaje, uplatu sredstava za kapitalna ulaganja i povlačenje odluke o snižavanju ovogodišnjih poticaja za 40 posto.

Zbog prosvjeda seljaka na pojedinim dionicama promet je u prekidu

Zbog prosvjeda seljaka promet je u prekidu na državnoj cesti Požega-Našice, kod skretanja za Ferovac, a na Podravskoj magistrali prekinut je promet teretnim vozilima između Suhopolja i Virovitice, izvijestio je Hrvatski autoklub.

Obilazak je Suhopolje-Gradina-Lukać-Virovitica. Osobna vozila tim dijelom prometuju jednim trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Dionicom Slatina-Našice u Novoj Bukovici ne mogu prometovati teretna vozila, dok osobna voze naizmjenično jednim kolničkim trakom.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost u Lici, na širem području Korenice i u Gorskom kotaru oko čvora Ravna Gora.

Na graničnim prijelazima promet je rijedak.

Trajekti i katamarani plove redovito