DEMANTIRALI MATIĆA

Članovi Savjeta: Odobrili smo priopćenje!

06.09.2013 u 19:53

Bionic
Reading

Deset članova Savjeta ministra branitelja, Predraga Matića, je i pismeno potvrdilo kako su sudjelovali na telefonskoj sjednici savjetnika, 3. rujna, na kojoj su odobrili zajedničko priopćenje u kojem su situaciju u Vukovaru ocijenili vrlo opasnom, koja može naštetiti stabilnosti Hrvatske, te su zatražili hitnu odgodu postavljanja ploča s dvojezičnim ćiriličnim natpisima u Vukovaru.

Potpise na dokument kojim su potvrdili nazočnost na telefonskoj sjednici 3. rujna, i svoje slaganje s tekstom zajedničkog priopćenja dalo je deset članova Savjeta - Ivica Pandža Orkan, Željko Soldo, Ivica Arbanas, Roko Mijić, Božo Kožulj, Ljiljana Alvir, Stevo Šimunović, Zvonko Pausić, Tomislav Josić te Miroslav Josić. Izjavu o tome, sa svojim potpisima, objavili su na Braniteljskom portalu.

'Iz potpisanih izjava razvidno je da su svi netom potpisani bili nazočni telefonskoj sjednici savjetnika održanoj 3. rujna, te da su dali odobrenje za priopćenje, koje je u vezi s događajima u Vukovaru obznanjeno istog dana', stoji u današnjem priopćenju deset članova Savjeta ministra Matića. Dodaju kako je to 'deset nepobitnih dokaza' da je resorni ministar Matić obmanjivao 'preko medija hrvatsku i širu javnost o vjerodostojnosti priopćenja potpisanih savjetnika', te manipulirao braniteljima, no da 'istina uvijek izađe na vidjelo'.

Iz Ministarstva branitelja u srijedu, 4. rujna, ocijenjeno je perfidnom zloupotrebom Savjeta i manipulacijom članovima savjeta priopćenje desetorice članova Savjeta branitelja u povodu događaja u Vukovaru. Iz Ministarstva su naveli kako su im 'neki od tobožnjih potpisnika priopćenja već javili da oni s tim nemaju nikakve veze'.

'Jučerašnje priopćenje 'Savjeta branitelja' - namjerno stavljamo navodnike – vidimo, stoga, kao perfidnu zloupotrebu Savjeta branitelja i manipulaciju članstvom u samom Savjetu. Naime, ako znamo da Savjet broji šesnaest članova, a priopćenje je, tobože, potpisalo 'deset članova' (opet namjerno stavljamo navodnike), onda se valja zapitati radi li se tu o Savjetu branitelja ili o 'Savjetu branitelja'. Odnosno o Savjetu desetorice' (namjerno navodnici)', navelo je u srijedu Ministarstvo.

Navodnike kod 'deset članova' Ministarstvo je objašnjavalo sumnjom u autentičnost potpisa desetoro članova Savjeta, što su oni danas demantirali, javno objavivši svoje potpise na internetskoj adresi www.braniteljski-portal.hr.