PIJANI VOZAČ

Citroenom oborio prometni znak i pješaka

09.02.2012 u 12:48

Bionic
Reading

30-godišnjak iz Ivanca ozlijeđen je u sinoćnjoj prometnoj nesreći koja se dogodila oko 22.30 sati na porečkom kružnom toku kod La Copa. Nesreću je izazvao pijani vozač koji je k tome pobjegao s mjesta nesreće

Do nesreće je došlo na županijskoj cesti Vrsar – Novigrad kada je 39-godišnji Porečanin, upravljajući vozilom Citroen C4, dolaskom do kružnog toka s Ulicom Mate Vlašića, zbog neprilagođene brzine kretanja, izgubio nadzor nad automobilom. Nakon što je prednjim kotačem udario u betonski rubnik, automobil je prešao na nogostup, gdje je udario i u prometni znak, a potom i u 30-godišnjeg pješaka iz Ivanca.

Iako je pješak u nesreći ozlijeđen, vozač Citroena udaljio se pješice s mjesta događaja, ne pruživši ozlijeđenom muškarcu prvu pomoć. Policija je ubrzo pronašla 39-godišnjeg Porečana, a obavljenim alkotestiranjem utvrđeno je da je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,87 g/kg.

'Ozlijeđeni pješak prebačen je u Opću bolnicu Pula te se očekuje točna kvalifikacija zadobivenih ozljeda, a 39-godišnjak je uhićen zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće te se nad njim provodi kriminalistička istraga', izvijestila je PU istarska.