ljetna metla

Čistka u SDP-u; iz stranke isključeni Maras, Brumnić, Vukas, Rajko Ostojić...

27.07.2021 u 20:33

Bionic
Reading

Iz SDP-a su iskuljučeni bivši glavni tajnici SDP-a Zvane Brumnić i Nikša Vukas, bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić i bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras

'Da, dobio sam obavijest o svom statusu u SDP-u, ali zaista nisam ovlašten komentirati stvari koje treba komentirati predsjednik stranke Novi list Gordan Maras, bivši saborski zastupnik i bivši predsjednik SDP-a Zagreba.

Isključena je i zastupnica iz Slavonskog Broda Marina Opačak Bilić, koja je u žižu javnosti došla nedavno nakon što su mediji otkrili da je u travnju prošle godine, samo tri mjeseca prije nego će biti izabrana u Sabor, kao direktorica obiteljske tvrtke Feliks regulacija koja se bavi eksploatacijom riječnog šljunka, potpisala fiktivnu prodaju pet radnih strojeva vrijednih 5,5 milijuna kuna poduzeću Brod iz Podcrkavlja.

Inače je ona, odnosno njena tvrtka, bila najveći pojedinačni donator u kampanji Zorana Milanovića.

To bi značilo da su ili opstruirali vlastitu stranku na lokalnim izborima, ili radili štetu stranci svojim istupima, a sve se događa nakon raspuštanja SDP-a Zagreba i procesa reevidencije članstva.

Taj postupak je završen s današnjim danom, a isključeni su ovi zastupnici i dužnosnici, ali i na stotine drugih običnih članova, pa tako među ostalima i Tihomir Barišić, kum Davora Bernardića.

Hina jevlja da SDP ostaje bez četvero saborskih zastupnika, a pitanje je hoće li broj time biti zaključen i kako će reagirati Bernardić, budući da je riječ o uglavnom njegovim bliskim suradnicima i kumu. SDP tako sada pada na 28 saborskih zastupnika.

Dužnosnike koji su 'izletjeli' iz SDP-a, kako saznajemo, nazvao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin i obavijestio ih o razlozima zbog kojih im članstvo u SDP-u neće biti nastavljeno. Ostali će o prestanku članstva biti obaviješteni pisanim putem.

Nakon revizije članstva u Zagrebu, procjenjuje se da je od prijašnjih četiri tisuće ostalo oko 1700 članova jer, uz političke kriterije, brisani su i oni s kojima se nije moglo stupiti u kontakt ili nisu više od godine dana platili članarinu.

Ni predsjednik stranke niti isključeni nisu se za sada htjeli javno izjašnjavati, samo je Maras na svom facebook profilu napisao da 'nikada svoje stavove neće prodati za bilo čiju naklonost'.

„Bitna mi je jedino vaša, koji me podržavate bez ikakvog interesa i samo zato što znate da sam ispravan. Postoje etape u životu i ništa se ne događa bez razloga. Vjerujem da vas nisam iznevjerio“, poručio je Maras svojim pratiteljima.