HND PORUČUJE

Čist kapital - jamac nekoruptivnog novinarstva

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 02.05.2011 02:27
  • Objavljeno 01.05.2011 u 23:00
Cenzura

Cenzura

Izvor: tportal.hr / Autor: Kruno Kartus

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) priopćilo je danas kako će, zajedno sa Sindikatom novinara Hrvatske, na Svjetski dan slobode medija 3. svibnja u 18 sati na trgu gdje se križaju Gajeva i Bogovićeva ulica organizirati skup na kojem će ukazati na glavne probleme novinastva i položaj novinara u Hrvatskoj

Okupljanje je oko 17 i 30 sati kod Novinarskog doma u Perkovčevoj 2, odakle će se u povorci krenuti do središta grada.

Organizatori pozivaju intelektualnu i kulturnu javnosti te sve one koji zagovaraju vrijednosti slobodnog novinarstva i demokracije da im se pridruže.

HND u priopćenju ističe značaj koji novinarstvo ima i koji mora zadržati u promicanju slobode govora, izražavanja i okupljanja, u zaštiti svekolikih ljudskih prava te u zagovaranju demokracije.

Dobri mediji i kvalitetno novinarstvo su i korektiv vlasti, kulturno i javno dobro koje oblikuje javnost. Mi novinari proizvodimo svoje novinarske priloge za građane, za javnost pa želimo poručiti da kad se borimo za istinitije i kvalitetnije novinarstvo i za sigurniji položaj novinara unutar redakcija, borimo se za dobrobit svih hrvatskih građana.

Želimo čist, zdrav kapital u privatnim medijima koji jedini može biti jamac nekoruptivnog i neovisnog novinarstva, poručuje HND.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!