put do uspjeha

Ćiro Blažević održao predavanje u MORH-u: Tuđman i Šušak bili su tandem kakav se može samo priželjkivati

08.05.2018 u 17:00

Bionic
Reading

Nogometni trener i bivši izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Miroslav Ćiro Blažević u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske u utorak je održao predavanje na temu 'Put do uspjeha', tijekom kojeg je govorio o vrijednostima koje povezuju Hrvatsku vojsku i sportaše, ali i o faktorima za uspjeh te vlastitim iskustvima kada je u pitanju vođenje nogometne reprezentacije

Zapovjednicima Hrvatske vojske i djelatnicima Blažević je otkrio više o izazovima s kojima se susreo na svom trenerskom putu, a u ovoj prigodi potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević zahvalio je legendarnom treneru na povijesnom uspjehu Hrvatske nogometne reprezentacije 1998. godine u Francuskoj.

'Trebalo je znati posložiti tim, pronaći način za stvoriti osjećaj zajedništva te ojačati fizičku i mentalnu snagu hrvatskih nogometaša. S radošću se sjećam tog osjećaja ponosa i zajedništva koje smo imali nakon osvojenog trećeg mjesta na Svjetskom nogometnom prvenstvu, cijela Hrvatska bila je kao jedno', prisjetio se Krstičević i sportaše usporedio s vojnicima naglasivši pritom kako u svakom trenutku vojnici, baš poput sportaša, moraju biti spremni odgovoriti na različite izazove.

'Zajedništvo, timski duh, fizička i mentalna snaga su vrijednosti koje povezuju hrvatske vojnike i sportaše', rekao je ministar naglasivši kako će upravo ovakva razmjena iskustva i suradnja sa sportašima dodatno obogatiti i unaprijediti rad Hrvatske vojske te Blaževiću zahvalio na tome što je svoju životnu i profesionalnu priču podijelio upravo sa njezinim zapovjednicima.

Blažević se na početku prisjetio poznanstva s prvim hrvatskim predsjednikom Franjom Tuđmanom i ratnim ministrom Gojkom Šuškom, koji su, kako je kazao, bili pravi uzor kako se voli domovima i slijedi vlastita vizija.

>>> Pogledajte tko je sve došao odati počast ratnom ministru obrane Gojku Šušku

'Oni su bili pravi tandem, tandem kakav svako samo može priželjkivati. No, moram reći – bez hrvatskih branitelja ništa mi ne bi mogli napraviti ni postići. Nije bilo puta na koji smo odlazili kao reprezentacija, a da nismo pratili ono što vam se događa, da nismo pratili kako se borite i ginete za svoje ideale. To je bio snažan motiv, poseban motiv bez kojeg ništa ne bi bilo moguće', ispričao je Blažević otkrivši kojih je to sedam faktora za postizanje uspjeha.

  • +8
Predavanje Ćire Blaževića u MORH-u Izvor: Licencirane fotografije / Autor: J.Kopi/MORH

'To su talent, motiv, inteligencija, karakter, rad, ambijent i posljednje, možda najdiskutabilnije – sreća. Mislim da je sreća kao pojam diskutabilna jer vjerujem kako sreća dolazi sama po sebi ako si spreman na sebi raditi", zaključio je Blažević.

Predavanju Miroslava Ćire Blaževića u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske, nazočio je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić kojem je ministar obrane Damir Krstičević poželio sreću na nadolazećem Svjetskom nogometnom prvenstvu koje će se održati u lipnju 2018. u Rusiji.

>>> Film o Gojku Šušku prikazan na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

'Vjerujemo u vas, vjerujemo da ćete izvući najbolje od naših nogometaša i učiniti nas ponosima', poručuje Krstičević.

S obzirom na to kako je na inicijativu potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane Damira Krstičevića 2018. godina proglašena godinom aktivnosti i spremnosti hrvatskog vojnika, predavanje Miroslava Ćire Blaževića dio je ciklusa predavanja održanih u Ministarstvu obrane gdje je, između ostalih, predavanje održao i izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.