rođen u metropoli

Kako Mostov jurišnik kani Bandiću preoteti Zagreb?

11.03.2017 u 18:23

Bionic
Reading

Kandidat Mosta za zagrebačkog gradonačelnika Marko Sladoljev rekao je u subotu da će se protiv aktualnog gradonačelnika Milana Bandića, koji se kandidira za novi mandat, boriti programom racionalnog upravljanja gradom Zagrebom i pravim ljudima

'Imat ćemo programe koji će direktno utjecati na naknade političara u školskim odborima. Moj prvi potez kao mogućeg gradonačelnika bit će ukidanje naknada političarima i u školskim odborima i u upravnim vijećima u vrtićima. Predložit ćemo da se redefiniraju mjesni odbori i da se obnašanje te dužnosti bazira na volonterskoj funkciji', rekao je Sladoljv nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

Plan gospodarenja otpadom, promet, obrazovanje, vrtići, škole, upravljanje sportskim objektima i sport, koji je, istaknuo je, devastiran u Zagrebu, bit će mu u fokusu interesa.

Upitan kreće li u unaprijed izgubljenu bitku, Sladoljev je poručio kako je on novo lice i jedini kandidat rođen u Zagrebu. 'To ne mora biti prednost, ali mislim da nije mana. Zagrebu ne trebaju kozmetičke promjene, a dvije gospođe koje su glavne protukandidatkinje zapravo su bile dugogodišnje suradnice gospodine Bandića i neće donijeti duboke strukturne promjene u Zagrebu', rekao je Sladoljev.

Na pitanje je li razmišljao da se ponudi HDZ-u za kandidata s obzirom na to da HDZ još nije istaknuo svoga, Sladoljev je kazao kako o tome nije razmišljao te kako vjeruje da će HDZ istaknuti svog kandidata za gradonačelnika Zagreba.

'HDZ je na neki način i odgovoran jer gradonačelnik Bandić sada ima 7,5 milijardi kuna za svoju predizbornu kampanju i njegovi su potezi potezi očajnika jer je građane pozvao da ne poštuju zakon što se tiče parkiranja i neplaćanja karte', istaknuo je Sladoljev.