PUT ZA DUBROVNIK

Cesta otvorena, radovi nisu završeni

19.06.2012 u 12:44

Bionic
Reading

U želji da popravimo kaos, napravili smo još veći kaos. Tako bi ukratko izgledalo objašnjenje za rekonstrukciju državne ceste Vrgorac - Ploče, na dijelu ceste od izlaza s Dalmatine na čvoru Vrgorca pa do ulaska u Dubrovačko-neretvansku županiju

Zbog prometnih nezgoda koje su se događale prošlog ljeta i prometnih čepova koji su se stvarali u prošlogodišnjoj turističkoj sezoni kada kolone vozila koje siđu s Dalmatine putujući prema Pločama i Dubrovniku zapnu u uskim zavojima, krenulo se u rekonstrukciju ceste Vrgorac – Ploče, u namjeri da se prošire kritični zavoji i da se proširi kolnik za još jedan prometni trak na uzbrdicama. Radovi su krenuli i cesta prema Pločama bila je zatvorena, po najavama do 15. lipnja, a vozila su preusmjeravana na zaobilazne pravce.

Polovinom lipnja radovi nisu završeni, a po obimu poslova koje smo zatekli na gradilištu, neće ni biti završeni barem do polovice ljeta. Kako je i najavljeno, cesta je otvorena 15. lipnja i vozači koji siđu s Dalmatine voze prema Dubrovniku cestom Vrgorac - Ploče, ali samo jednom prometnom trakom, i to naizmjence, uz privremenu prometnu signalizaciju. Cesta je u potpunosti razrovana, proširenja i potporni zidovi su još u gruboj fazi, a na samoj cesti vozači se moraju susretati s kamionima i sklanjati bagerima i utovarivačima.

Turistička sezona samo što nije krenula u punom jeku i predstoje nam vrlo prometni vikendi, a u njima nas čeka 25.000 vozila koji vikendom siđu s Dalmatine na usku cestu Vrgorac - Ploče na kojoj ih čeka razrovana cesta, sedam bagera i devet kamiona samo u prvom kilometru puta prema Dubrovniku.