cijena boli glava

Čermak od ruskih vlasnika kupio jednu od najljepših vila na Opatijskoj rivijeri

02.09.2022 u 22:38

Bionic
Reading

Ivan Čermak je od ruskih vlasnika ovog ljeta za 12.5 milijuna eura kupio jednu od najljepših vila na Opatijskoj rivijeri, vilu Lenac.

Čermak u kratkom razgovoru za Index potvrdio kupovinu, no nije htio govoriti o cijeni.

Index Istrage su u posjedu kupoprodajnog ugovora u kojem je vidljivo da je vilu koja se nalazi na ulazu u Volosko platio gotovo 94 milijuna kuna.

Dosadašnji vlasnici su vilu kupili 2009. godine za 5.5 milijuna eura te su je obnovili. Vila ima oko 500 kvadratnih metara, no sam kompleks prostire se na 4420 metara kvadratnih. Dio je u borovoj šumi, a nalazi se na samom rtu i to s vlastitim mulom i plažom za kupanje. Vila Lenac ili vila Bunker bila je bivša rezidencija generala JNA Mirka Lenca, koju je dobio za zasluge u NOB-u. Današnja vlasnica tvrtke Keldan je Irina Nazarčuk s mjestom prebivališta u Slovačkoj, a vlasnica je preko tvrtke Meadon Holding Limited koja je registrirana u Malti.

'Istina je, da. Kupio sam. Ne bih o cijeni, jer o cijeni se ne govori javno', rekao je umirovljeni general Ivan Čermak upitan da potvrdi kupnju vile. Kako je dodao u kratkom razgovoru, izuzetno je zadovoljan kupnjom jednog takvog objekta koji je udaljen oko sat i pol vožnje od Zagreba.

'Svakako ću je češće koristiti', rekao je Čermak na kraju.