prognoza dhmz-a

Čeka nas promjenjivo vrijeme, od sredine tjedna više sunca i bez oborina

02.05.2020 u 07:18

Bionic
Reading

Sljedećih nekoliko dana vrijeme će biti promjenjivo. U nedjelju i utorak uz povremenu kišu, češću u unutrašnjosti dok će ponedjeljak biti uglavnom suh te barem djelomice sunčan, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ)

Danas ujutro pretežno oblačno, danju većinom djelomice sunčano s promjenjivom naoblakom. Povremeno kiša, pljuskovi i grmljavina, osobito u prvom dijelu dana, najdulje će se zadržati na jugu i istoku, dok će poslijepodne i krajem dana lokalno biti biti češći pljuskovi na zapadu. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u Slavoniji i Baranji sjeverozapadni. Na Jadranu će umjereno jugo i jugozapadnjak tijekom prijepodneva okrenuti na sjeverozapadnjak. Najviša temperatura od 17 do 22 °C.

Nedjelja će biti djelomice sunčana uz promjenljivu naoblaku. Povremene kiše bit će uglavnom prijepodne, a poslijepodne i navečer može je rijetko biti uglavnom na istoku i jugu zemlje. Puhat će umjeren, prolazno i jak sjeveroistočni i sjeverni, na istoku i sjeverozapadni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura koja će podno Velebita imati i olujne udare. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, a najviša dnevna od 17 do 22 °C.

  • +3
Prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ