PESIMISTIČNA KOSOR

'Čeka nas jesen kakvo je bilo i proljeće'

29.08.2010 u 12:04

Bionic
Reading

Čeka nas jesen kakvo je bilo i proljeće, ljeto te prošla zima, s puno posla, iskreno je rekla premijerka Jadranka Kosor u Varaždinu odgovarajući na upit što možemo očekivati idućih dana, odnosno mjeseci te 2011. godine

'Puno posla je pred Vladom koja će, uz ostalo, dovršavati pregovore za ulazak u EU, a uskoro počinje raditi na proračunu za iduću godinu. Radimo i na velikom projektu vezanom za investicije. Naime, želimo dodatno ukloniti prepreke za ulaganja u Hrvatsku u sklopu programa gospodarskog oporavka, no o tome će više riječi biti idućih dana', najavila je predsjednica Vlade RH tijekom boravka u Varaždinu gdje je obišla štandove izlagača na Špancirfestu u pratnji domaćina, varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka

Govoreći o Vladinom programu gospodarskog oporavka, istaknula je da se provode apsolutno sve mjere, i to u rokovima, izuzev one vezane uz dogovor sa sindikatima državnih i javnih službi oko 650 milijuna kuna regresa, dara za djecu i božićnica.

'Očekujem da će u Hrvatskoj svatko odraditi svoj dio posla, a Vlada na prvom mjestu', naglasila je Kosor, izražavajući žaljenje što se provedene mjere ne spominju, kako što je smanjivanje parafiskalnih nameta gospodarstvu.

Na primjedbu da je na Špancirfest došla je bez kuhače i metle, ali zato dobro raspoložena, predsjednica Vlade rekla je da za to ima razloga.

'U Varaždin se i može doći samo s osmijehom na licu kada se pogleda sve što je napravljeno općenito u gospodarstvu, a posebno sada, tijekom Špancirfesta, koji nije samo turistička, nego i gospodarska priredba. Tu sam se susrela s puno ljudi, a s nekim poduzetnicima dogovorila sam se o novim susretima i dobrim inicijativama koje će se, vjerujem, pretvoriti u dobar posao', rekla je Kosor nakon što se zadržala u razgovoru s Dragutinom Drkom, generalnim direktorom Vindije, glavnog sponzora Špancirfesta, manifestacije za koju je istaknula da se treba još više promovirati.