BIVŠI VARAŽDINSKI GRADONAČELNIK

Čehokova obrana najavila žalbu

13.09.2013 u 15:22

Bionic
Reading

Odvjetnici bivšeg varaždinskog gradonačelnika Ivana Čehoka i ostalih optuženika za malverzacije kojima je Varaždin navodno oštećen za najmanje 49,5 milijuna kuna žaliti će se Vrhovnom sudu jer Županijski sud iz spisa nije izdvojio dokaze za koje obrana smatra da nisu zakoniti.

'Sud je odbio naše prijedloge o izdvajanju nezakonitih dokaza. Čekamo pismeni otpravak te odluke i idemo na Vrhovni sud', kazala je Hini odvjetnica Višnja Drenški Lasan, nakon pripremnog ročišta na kojemu se trebalo odlučiti o datumu početka suđenja kao i dokazima koji će se na njemu provesti.

No, sutkinja Tanja Pavelin Borzić to neće moći učiniti prije odluke Vrhovnog suda.

Čehok će optuženičku klupu u ovom slučaju dijeliti s poduzetnikom Davorom Pataftom, Narcisom Huljev, Tomislavom Kezeljom, Hrvojem Vojvodom i tri Pataftine tvrtke. USKOK ih tereti da su se udružili zbog pogodovanja Pataftinim tvrtkama čime je Varaždin oštećen za 49,5 milijuna kuna.

Bivši varaždinski gradonačelnik, umiješan u više korupcijskih afera zbog kojih je nekoliko mjeseci proveo u istražnom zatvoru, ranije je isticao da će dokazati kako su sve njegove odluke bile u korist grada.

Tijekom pripremnog ročišta koje se razvlači od travnja obrana je sudu dostavila obilnu dokumentaciju i predložila ispitivanje velikog broja svjedoka za koje su isticali da će dokazati kako u spornim poslovima nije bilo nikakvog pogodovanja te da je sve napravljeno po realnim cijenama.