OBARA NOVI REKORD

Casillas protiv Portugala može ući u nogometnu povijest

26.06.2012 u 11:05

Bionic
Reading

Iker Casillas, 31-godišnji vratar španjolske nogometne reprezentacije, jedna je od najjačih karika europskog i svjetskog prvaka, makar u Poljskoj i Ukrajini zasad nije imao previše potrebe dokazivati svoju kvalitetu.

Španjolska je na Euru primila samo jedan pogodak, od Italije, no prave borbe Španjolce tek očekuju i sada je logično očekivati da će Casillas imati itekako posla na svojim vratima. Prvi zadatak je onaj polufinalni u srijedu protiv Portugala. Jasno, najviše se priča o opasnosti zvanoj Cristiano Ronaldo. Casillas bi protiv Portugala mogao postati prvi igrač koji je ostvario sto pobjeda igrajući za reprezentaciju.

O svom suigraču i najboljem igraču Reala Casillas govori:

'U Realu je imao nevjerojatnu sezonu je jer je cijelo vrijeme igrao odlično i postignuo je toliko pogodaka. No, mislim da u ovom trenutku nije na vrhuncu svoje forme.'

'Mislim da se neće primijetiti izostanak Carlesa Puyola, makar bi mi, naravno, voljeli da je on ovdje. No, Pique je uvijek dobro odradio posao na njemu. I kada su igrali Barcelona i Real i kada smo igrali na reprezentativnom planu', hvali Casillas igrača iz sebi 'mrske' Barcelone nauštrb svog suigrača Ronalda.

O utakmici s Portugalom nije govorio mnogo već da 'moramo odigrati našu utakmicu i sve će bti ok'.

Više je govorio Casillas o drugim temama, poput:

'Uvijek bih više volio da me se pamti kao dobru osobu na travnjaku, pozitivnog i kvalitetnog karaktera, a ne kao dobrog vratara. Sada sam u skroz drugačijoj poziciji u reprezentaciji. Kada sam dolazio bio sam mlad, prepun motiva i zanesen, a sada sam jedan od najstarijih. Tu sam da iskustvom donesem mir, pomognem mlađima, savjetujem... Čudno je to, jer ova prva situacija mi se čini kao da se događala jučer. Postoji i velika razlika. Onda smo stalno gubili velike utakmice, sada pobjeđujemo.'