humanitarna akcija

Caritas u subotu prodaje božićna drvca na zagrebačkom Trgu bana Jelačića

14.12.2023 u 15:59

Bionic
Reading

Iz Hrvatskog Caritasa u četvrtak su najavili promotivno-humanitarni događaj na zagrebačkom Trgu bana Jelačića gdje će prodavati božićna drvca, a prikupljenim novcem osigurati pomoć najsiromašnijim obiteljima u sklopu programa "Za 1000 radosti“ – "Na strani dobra“

Humanitarno-promotivni program održat će se u subotu, 16. prosinca, u suradnji s Hrvatskim šumama.

Građanima će već od 8 sati biti ponuđeno 200 božićnih drvaca u tegli i to obične smreke i Pančićeve omorike. Uz predložene vrijednosti donacije u skladu s vrstom i visinom drvca - od 25 do 40 eura -građani će moći dati i više ako žele te nabaviti prigodne narukvice i druge promotivne materijale.

Budući da gotovo jedna petina hrvatskog stanovništva živi u siromaštvu, cilj je prikupiti što više novčanih sredstava za pomoć siromašnim obiteljima, izvijestili su organizatori.

Nediljko Dujić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, koje godinama daruju božićna drvca te ogrjevna drva potrebitima, rekao je da je i ove godine osigurano 130 kubika ogrijevnog drva za potrebite, no ta brojka će biti završna do 31. prosinca.

Dujić je pozvao sve da kupnjom drvca u tegli sudjeluju, osim u humanitarnom dijelu za dobrobit društva, i u ekološkoj osviještenosti i brizi za prirodu, jer nakon Božića drvce mogu zasaditi u zemlju.

U program „Za 1000 radosti“ – „Na strani dobra“ moguće je uključiti se tijekom cijele godine pozivom na donacijski telefon 060 9010, novčanom uplatom ili donacijom robom i usluga.

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Tomislav Glavnik predstavio je i ovogodišnju Nedjelju Caritasa koja se organizira svake 3. adventske nedjelje čiji je slogan "Blagovjesnici siromasima". U svim župama hrvatske biskupske konferencije prikupljati će se darovi vjernika za Hrvatski Caritas za pomoć siromašnim obiteljima.

"Akcije "Za 1000 radosti" i "Nedjelja Caritasa" idu u smjeru toga da se začarani krug siromaštva u Hrvatskoj prekine", naglasio je Glavnik.

Glavnik je također pozvao građane na prikupljanje financijske pomoći za ljude pogođene sukobima u Ukrajini i na Bliskom istoku.