u blagdanskom razdoblju

Istramet: Mogućnost konkretnije zime sa snijegom svedena je na minimum

13.12.2023 u 13:20

Bionic
Reading

Ne nadajte se ničemu zimskom - do daljnjega, što se tiče snježnih ciklona posebno, piše Istramet

'Osim ako ne živite u balkanskom gorju iznad 1000 metara, e tada bi vam neka frontica mogla donijeti par sati snijega. Sve u svemu, idemo utabanim stazama zima iz prošlih 10-ak godina. Mogućnost konkretnije zime sa snijegom u blagdanskom razdoblju svedena je na minimum'', objavili su na društvenim mrežama.

Što se kratkoročnije prognoze tiče, nakon današnje kiše, sutra slijedi postupna stabilizacija vremena, dok Istru od petka očekuje pretežno sunčano vrijeme s burom.

  • +3
Snijeg u Karlovcu Izvor: Cropix / Autor: Robert Fajt

Sutrašnja prognoza DHMZ-a pak za cijelu zemlju glasi: umjereno i pretežno oblačno, ponegdje uz malo kiše, duž obale u noći i ujutro i uz mogućnost grmljavine. U drugom dijelu dana prestanak oborine i smanjenje naoblake. Vjetar većinom slab, na istoku umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak okrenuti na buru, najprije na sjevernom Jadranu gdje će već navečer biti jaka. Najniža jutarnja temperatura zraka od 3 do 7, na moru od 8 do 13, a najviša dnevna u unutrašnjosti od 7 do 11, duž obale između 12 i 15 °C.