UDAR NA OSUMNJIČENOG LIHVARA

Čalušićev mercedes namjerno zapaljen

23.04.2013 u 14:17

Bionic
Reading

Požar u kojem je izgorio mercedes 320 kojim se koristio Miro Čalušić, optužen za lihvarenje, namjerno je izazvan, utvrdila je zagrebačka policija.

Požar je podmetnuo nepoznati počinitelj koji je rano u ponedjeljak u dvorištu kuće u zagrebačkoj Dubravi razbio staklo na mercedesu i u unutrašnjost ubacio zapaljenu tvar, a zatim zapaljivom tekućinom polio prednji dio vozila i zapalio je, utvrdila je policija. Šteta se procjenjuje na stotinjak tisuća kuna, a policija još traga za počiniteljem.

Čalušić je početkom siječnja uhićen zbog sklapanja lihvarskih ugovora, prijevara te stavljanja u optjecaj krivotvorenog novca zbog čega je tužiteljstvo početkom travnja podiglo optužnicu protiv njega i još četvero članova njegove skupine.

Tereti ga se da je lihvarskim ugovorima od početka 2007. zaradio više od 31 milijun kuna u nekretninama i novcu. Lihvarske ugovore navodno je sklopio s 25 osoba u Zagrebu i Dubrovniku 'koristeći njihovu lakovjernost, životne i ekonomske neprilike te umanjenu mogućnost prosuđivanja'.