USKRSNUO SLUČAJ TEBRA

Sindikalac o zapaljenom BMW-u: Nije prvi put. Znamo što su pokazali transkripti prisluškivanja

12.06.2023 u 20:41

Bionic
Reading

Policija još nije pronašla počinitelje, odnosno tko stoji iza paleža automobila pravosudnog policajca u Karlovcu. Ali su izuzeli dokaze, odnosno snimke nadzorne kamere, a prikupili su i iskaze susjeda te samog pravosudnog policajca kojemu je automobil zapaljen

Policija je izvijestila da je visina materijalne štete 10.000 eura, a naša reporterka Ana Mlinarić uživo je o svemu u RTL-u Danas razgovarala s dopredsjednikom pravosudnih policajaca Jelenkom Krešom. On kaže da se sindikat čuo s kolegom kojemu je vozilo zapaljeno.

"Obistinilo se ono što godinama govorimo, da se pravosudni policajci susreću s prijetnjama. Kolega je izrazio veliku sumnju da se ovdje radi o paležu zbog njegova obavljanja posla, nekome se očito zamjerio. Mi iz sindikata uporno upozoravamo da je naš posao stresan, da smo svakodnevno izloženi prijetnjama, a sad se nažalost to i obistinilo", rekao je Jelenko Krešo. Potvrđuje da je bilo i ranije ovakvih paljenja automobila i to dva puta.

  • +15
Ispred stambene zgrade izgorio BMW Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

"U slučaju Tebra imamo transkripte prisluškivanja pa su vidjeli da su vozilo zapalili pravosudnom policajcu zato što nije dozvolio određenoj osobi posjetu", rekao je sindikalni čelnik.

Nastavlja, sindikat traži da se ovaj slučaj istraži i da se počinitelj adekvatno kazni: "I to zato što ovo unosi nemir u pravosudne policajce. Ako je ovo da bi poslali poruku, onda policajac sutra treba doći na posao s primisli 'jesam li se i kome zamjerio i hoće li sutra netko meni zapaliti automobil'."

Dodaje da je ovaj slučaj uznemirio pravosudne policajce.

"Policajci svakodnevno primaju prijetnje. Pitanje je, hoće li ona biti ostvarena ili ne. Ako institucija naprave svoj posao, otkriju počinitelja i kazne ga, onda šalju poruku da nije baš isplativo igrati se i prijetiti službenim osobama."

Na pitanje imaju li informacije da iza paleži stoji određena osoba, odgovara da nemaju.