SPLITSKI HSLS APELIRA

'Čačiću, odvoji od novca za fasade i završi splitsku obilaznicu'

13.04.2012 u 13:38

Bionic
Reading

Novi predsjednik splitskog HSLS-a Tonči Blažević oštro se obratio potpredsjedniku Vlade Radimiru Čačiću i splitskim zastupnicima u Saboru: upozorio ih je da gradnja splitske obilaznice kasni više od četiri godine i da se na najopterećenijoj prometnici u Hrvatskoj samo na gorivu godišnje izgubi najmanje 90 milijuna kuna

'Poštovani Radimire, šapnut ću ti jer znam da voliš tako, povjerljivo: pogledaj cestu Trogir - Split - Omiš. Tu su novac, posao i toliko željena energetska učinkovitost, a da ne govorimo o živcima, tlakovima i zdravlju vozača, turistima i svim ostalim multiplikatorima. Odvojite malo od onog plana za fasade i napokon počnite raditi kako treba na ovom projektu. Prijašnja vlada nije nas slušala, hoćete li vi?' upitao je Blažević na konferenciji za novinare.

Poslao je i poruku splitskim zastupnicima u Saboru: 'Don Ivane, don Marine, don Dujomire, don Braco i Seko: sjednite zajedno, dogovorite se i vršite konstantan pritisak. Ovom gradu i regiji cesta je potrebna, a trebala je biti dovršena još 2008. godine', dodao je Blažević.

Brza cesta koja povezuje Trogir, Split i Omiš kolokvijalno se naziva splitskom obilaznicom, a po službenim podacima Hrvatskih cesta s prosječnih 50 tisuća vozila dnevno uvjerljivo je najprometniji pravac u državi. Njena izgradnja traje gotovo dva desetljeća i trebala je biti dovršena u mandatu HDZ-ove vlade, no zbog pritiska SDP-a sredstva su prenamijenjena za obilaznicu Rijeke.

Novo vodstvo splitskog HSLS-a predstavilo se javnosti i najavilo žestoku borbu za promjene u gradskoj vlasti i povjerenje birača. Nakon što su ostali bez zastupnika i na državnom i lokalnom nivou, za prvu fazu odlučili su temeljito pročistiti vlastite redove.

'Prošlo je vrijeme gledanja na osobne interese, mi smo djeca ovog grada i radit ćemo isključivo za javno dobro. Pored ovakvog sastava Gradskog vijeća Splita, vjerojatno najgoreg u povijesti, kvalitetni ljudi jednostavno moraju isplivati i preuzeti odgovornost. Pozivam ih da nam se priključe u borbi, bilo kroz našu stranku ili izvan nje', kazao je potpredsjednik gradskog ogranka Zdeslav Benzon.